Çardak beledisinde bu yıl kurulan ‘İlk adım gençlik ve spor kulübü derneği’ tarafından bütün malzemesi temin edilen spor salonu açılışı yapıldı.

Çardak spor sahası karşısına açılışı yapılan spor salonu açılışına ilçe kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan,CHP İlçe başkanı Yaşar Şaban Genç, İYİ Parti ilçe başkanı Yakup Uzun, TÜMAD Madencilik Halkla İlişkiler Müdürü Şaban Kılıçan ve partililerin katıldığı açılış programında açılış konuşmasını Çardak belediye başkanı Metin Semerci yaptı.
Semerci”Spor salonu projemizi daha önce tasarlamıştık  ve yaklaşık bir yıldır açmaya çalışıyorduk. İlk önce ‘İlk adım gençlik ve spor kulübü derneği’ kurduk Çardak yağlı güreşlerinde 3 yıl ağalık yapan Ahmet Acar abimiz ile bu işe başladık bir yıl içeresinde malzemeleri temin ettik ve burası atıl durumda bir yerdi ve yaptığımız çalışmayla güzel bir yer haline getirdik. Amacımız Çardak beledimizdeki gençleri spora alıştırmak ayrıca çardak halkını sporla birleştirmek Çardak için hayırlı olsun”dedi.

Tarihi Çardak yağlı pehlivan güreşlerinde 3 yıl güreş ağalığı yapan dernek kurucularından Ahmet Acar” Çardak belediyesi tarafından düzenlenen bizimde bu yıl içerisinde kurduğumuz  ‘İlk adım gençlik ve spor kulübü derneği’ tarafından bütün malzemesi temin edilen spor salonu açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Biz bu faaliyetlere yaklaşık bir yıl önce belediye ile birlikte böyle bir spor salonu yapmak için  faaliyetlere başladık. Aynı zamda bilindiği gibi çardak güreşleri 287 yıllık bir tarihe sahip  aslında tarihi 665 yıllık fakat biz sadece yapılan yılları saydığımızdan dolayı yapılmayan yıllar sayılmıyor ve böyle bir beldenin bir güreş takımına da ihtiyacı vardı hayırlı olsun”dedi.

Son üç yıldır Çardak yağlı güreşleri ağası seçilen iş adamı Seyhan Aslan” Çardak beldesinde ‘İlk adım gençlik ve spor kulübü derneği’ tarafından faaliyete geçen ve aynı zamda sadece güreş yapanlara değil halkında kullanabileceği bir spor salonu. Çardak gençleri zaten sporu seven ve spor ile iç içe olan bir toplum uzun yıllardır bir belde takımı olan Çardak spor ligde mücadele ediyor çardak halkı için hayırlı olsun”dedi.

Ercan Özçetin