Umurbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası pandemi sürecinde iş yerleri kapalı durumda olan 30 esnafa gıda kolisi desteği ve nakdi yardımda bulunuyor.
Küresel salgına neden olan koronavirüse karşı mücadele kapsamında ülkemizde çeşitli tedbirler alındı. Bu doğrultuda pek çok esnaf dükkanını bir süreliğine kapatmak zorunda kaldı. Pandemi nedeniyle dükkanını açamayan ve iş yapamayan esnaf maddi sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. Uzun  süredir dükkanını açamayıp iş yapamayan esnafa bir nebze olsun nefes aldırmak için Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Umurbey Esnaf Sanatkarlar Odası bir çalışma başlattı. Umurbey’de pandemi süresince iş yerleri kapalı durumda olan 30 esnafa gıda kolisi desteği ve nakdi yardımda bulunuldu.
Pandemi dolayısıyla kapalı esnaflara bir miktar hibe yardımı Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden yapıldı. Umurbey Esnaf Sanatkarlar Odası ise yapılan yardımı Umurbey’deki iş yeri kapalı olan iş yapamayan 30 esnafa dağıtmaya devam ediyor. Öte yandan Umurbey Esnaf Sanatkarlar Odası tarafından hazırlanan gıda kolisi de hibe desteği ile birlikte 30 esnafa dağıtılıyor.

‘’TÜRKİYE’DE TEK’’
Umurbey Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Öner, gerçekleşen yardımlarla ilgili açıklama yaparak, ‘’Maddi yardım esnaf odası birliğinden yapıldı.  Biz de bu hibe yardımını pandemi süresinde kapalı esnaflara veriyoruz. Umurbey Esnaf Sanatkarlar Odası olarak 30 esnafa gıda kolisi hazırladık. Dağıtımı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Çoğunu esnaflarımıza ulaştırdık. Herkes memnun teşekkür ediyor. Maddi olarak para yardımı Türkiye’de 81 ilde ilk kez yapıldı. Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin odalara yardımı Türkiye’de tek’’ dedi.

Tuğba Kulasoy