İlçede en faal derneklerin başında gelen  Beyçayırlılar yardımlaşma ve dayanışma  derneği 9. Genel kurulu yapıldı. Beyçayırlılar yardımlaşma ve dayanışma derneği genel kurulunda 4. Kez dernek başkanı seçilen Hasan Erkan’ın listesinde, Başkan Hasan Erkan, Rahmi Akman, Samettin Acar, İbrahim Geçtürk ve Cahit Yalçınkaya bulunuyor.

Lapseki belediyesine ait sahil sosyal tesislerinde, Beyçayırlılar yardımlaşma ve dayanışma  derneği genel kurul Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.Tek listeyle seçime giren, başkan Hasan Erkan tekrar seçilerek güven tazelemiş oldu.
İlçede üyelerine yönelik eğitim, kültürel ve sayısız sosyal faaliyetler yapan ‘Beyçayırlılar yardımlaşma ve dayanışma  derneği’ 2004 yılında kuruldu ve 115 kadar üyesi olduğu öğrenildi.
Genel kurul Sonrasında kısa bir teşekkür konuşması yapan dernek başkanı Hasan Erkan”BEYDER, 2004 Yılında kurucu üyelerimiz tarafından kişilerin dili, dini, ırkı ve siyasi görüşünü gözetmeksizin dayanışma, yardımlaşmak, Beyçayırlı hemşerilerimizi Lapseki halkı ile kaynaştırmak amacı ile kurulmuştur. Siz değerli üyelerimizin ve yardımsever halkımızın da destekleri ile ilçemizde 17 yıldır tüm Lapseki halkı ile çeşitli etkinlikler düzenleyerek herkesin güvenini kazanmış, yapılan etkinlikleri halkımıza açık bir şekilde organize ederek örnek gösterilen bir dernek haline gelmiştir. Derneğimiz sizin destekleriniz ile 17 yıldır azim ve kararlılıkla faaliyet göstermiş ve inşallah nice seneler boyunca da ayını azim ve kararlılıkla faaliyet gösterecektir”dedi. 
Sahil sosyal tesislerinde sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapılan Beyçayırlılar yardımlaşma ve dayanışma  derneği Genel kurulu’na Lapseki belediye başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, MHP İlçe başkanı Hüseyin Doğan, CHP İlçe başkanı Yaşar Şaban Genç, İYİ Parti İlçe Başkanı Yakup Uzun, DEVA Partisi ilçe Başkanı Hüseyin Duman, AK parti il genel meclis üyeleri Halil Özer, Hasan Engin, CHP il genel meclis üyesi Ali Özkan Aldemir, Esnaf ve sanatkarlar oda  başkanı Cengiz Teoman, Ziraat odası başkanı İsmail Sevim, Muhtarlar derneği başkanı Mehti Arıcı, siyasi perilerden yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri katıldılar.
 
Ercan Özçetin