Çardak Belediyesi Kütüphane ve Kültür evinin açılışı yapıldı. Kalabalık bir protokolle yapılan açılışın ardından Kütüphane ve Kültür evi hizmete sunuldu.
İskele Kafe’nin üst katı Emekli öğretmen Köksal Oralkan, rahmetli eşi Hacer Oralkan anısına Çardak’ta bir kütüphane kurmak istemesiyle düzenlendi. Oralkan’ın bu girişimi halk tarafından da desteklenince bu dayanışma çoğalarak büyüdü. Bir süredir çalışmaları süren ve desteklerle yoktan var edilen Kütüphane ve Kültür evi açılışa hazır hale geldi.

ÇOK SAYIDA KATILIM
Çardak Belediyesi Kütüphane ve Kültür evinin açılış programı CHP Genel Başkan yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, Umurbey Belediye Başkanı, Dr.Erdal Doğan, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Çanakkale CHP Eski Dönem İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir , Lapseki Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mehmet Bilgin , Çardak AK Parti Belde Başkanı Mücahit Şahin , Çardak CHP Belde Başkanı Zeki Öztürk, Eski dönem Güreş Ağası Ahmet Acar, Çardak CHP Kadın Kolları Başkanı Bedriye Kuruoğlu Gaziyakup Bey Mahallesi Muhtarı Ali Çankara, Tekke Mahallesi Muhtarı Ali Kartal ve partililer ile halkın katılımıyla gerçekleşti.

Kütüphane haftasında açılışı gerçekleşen Çardak Belediyesi Kütüphane ve Kültür evi’nin açılış programı bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ve CHP Genel Başkan yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in konuşması ve kurdele kesiminin ardından kütüphane gezildi.  Belediye Başkanı Semerci kütüphane ve kültür evi ile ilgili misafirleri bilgilendirdi.

Tuğba Kulasoy