Lapseki AK Parti ilçe başkanı Namık Ergin, Çarşı içindeki parti binasında yaptığı yazılı açıklamada” Çanakkale İl Genel Meclisinde bugün itibari ile dengelerin değiştiğini, bundan sonra yapılacak hizmetlerden açık bir şekilde herkes görecektir.
 
Nejat Önder, CHP içerisinde Türkiye’nin güvenliği söz konusu olan durumlardan duyduğu rahatsızlık adına, ülkemizin bekası ve hizmet etme güdüsüyle bugün itibariyle AK Partimize katılmıştır.
Nejat Önder’in partimize geçişinin arkasında başka bir şey aranması çok yanlış. Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partimizin rozetini taktığı programda, AK Parti’ye geçen Nejat Önder’in yaptığı konuşma da her şey meydanda zaten bu kısa konuşmada, Önder” Önder açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ben uzun seneler CHP’de hizmet vermiş bir arkadaşınızım. Beni bugün AK Parti saflarına getiren, gelmemde en büyük etkenlerden bir tanesi, bizim partimizde Atatürk’e sadece lazım olduğunda sahip çıkılıyor. Atatürk demekten yüksünen üst düzeydeki partililerimizin çoğalmış olması, PYD ile komşuluğa bile razı olan Genel Başkan Yardımcılarının olmasından dolayı, bundan sonraki siyasi yaşamıma AK Parti saflarında devam etmemi sağlayacak olan, bu gururu yaşatan Çanakkale Milletvekillerimiz Bülent Turan’a, Jülide İskenderoğlu’na ve İl Başkanımız Naim Makas’a teşekkür ediyorum. Ben de bu saatten sonra AK Parti başarısı için çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.” İfadelerini kullandı. Partimizin saflarına katılan Nejat Önder, yaptığı kısa açıklamada her şeyi açık açık anlatmış bir şey aramak çok yanlış. AK Parti ilçe başkanı Namık Ergin, sözlerini şöyle tamamladı,
Çıkar kavgaları güderek geçtiğimiz dönemi baltalayan ana muhalefetin, kendinden önce yapılan hizmetleri bile yakalayamayan çalışma şeklinden, çıtayı çok daha yükseğe koyacak yeni bir döneme geçiş yapıyoruz”dedi.
 
Ercan Özçetin