Adını dünyaya duyuran Lapseki Kirazının hasadı yaklaşık 2 hafta önce başladı. Hasadı devam eden kirazın kilosu halk pazarında 10 liradan satılırken, verimiyle üreticiyi de sevindiriyor.
Lapseki’de çay bardağı boğumundan geçmeyen ve ‘Lapseki Devi’ olarak bilinen kirazın hasadı yapılmaya başlandı. Yoğun talep gören kiraz; aroması, iriliği ve tadı ile tüketicilerin dikkatini çekiyor. Tüm sene boyunca bu hasadı bekleyen üreticiler de kirazın veriminden memnun oldu.

‘’VERİMLİ BİR SEZON GEÇİRMEKTEYİZ’’
Lapseki İlçe Tarım ve Orman müdürü Ali Kaçan, kentteki kiraz üretimi hakkında değerlendirmede bulunarak, ‘’Hasat devam ediyor. Fiyatlar iyi tatmin edici düzeyde. Pazarda 10 liranın altında kiraz bulmak çok zor. Ekolojik şartlarla ilgili tabi ki her üründe yaşandığı gibi kirazda da ufak verim kayıplarımız var. Ama genel itibari ile baktığımızda fiyatlar olarak irdelediğimiz zaman güzel verimli bir sezon geçirmekteyiz’’ dedi.

KİRAZIN KİLOSU 10 LİRA
Pandemi ile birlikte her hafta Salı günü kurulan halk pazarında bu hafta fiyat listesinde bazı ürünlerin fiyatı düşerken bazı ürünlerin de fiyatı artış gösterdi. Her hafta kurulan Salı Pazarı’nda Haziran ayı ile birlikte tezgahları süsleyen ve vücudu toksinlerden arındırıp kansere karşı koruyuculuğu olan kirazın ise kilosu 10 liradan satılıyor. Yaz meyvelerinin fiyatları geçen haftaya göre biraz olsun düşüş gösterdi.
 
Tuğba Kulasoy