SMA hastası Ahmet Alp bebeğin tedaviye kavuşması için CHP Lapseki İlçe Başkanlığı, Lapseki pazarında stant açarak yardım topladı. Lapsekili vatandaşlar birlik olarak destek verdi.
Biga’da ikamet eden Bahar Güven ve Recep Güven çiftinin çocukları Ahmet Alp’e, 3.5 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi kondu. SMA Tip 1 Hastası minik Ahmet Alp’in tedaviye ulaşabilmesi için zaman azalıyor. Minik Ahmet Alp’in Gen tedavisine kavuşabilmesi için gerekli olan paranın yalnızca yarısına ulaşılabildi. Lapsekililer ise Ahmet Alp bebeğe kayıtsız kalmadı. Lâpseki pazarı sağlık eczanesi önünde CHP İlçe Örgütü tarafından Ahmet Alp bebeğin tedavisi için kurulan stant ile yardım kampanyası başlatıldı. Geliri Ahmet Bebek’in tedavisinde kullanılmak üzere keşkek satışı düzenlenen stantta Lapsekili vatandaşlardan yardım toplandı.

CHP’nin başlattığı yardım kampanyaya Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’da katıldı. Başkan Yılmaz, SMA’lı Ahmet Alp’in tedaviye kavuşması için kentte yardım kampanyalarının devam edeceğini belirtti. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ahmet Alp bebek için yaptığı açıklamada; ‘Vatandaşlarımızın bu konularda duyarlılığı çok fazla ben bu konuda Ahmet Alp bebeğimize yardım eden herkese teşekkür ediyorum, biz Lapsekililer olarak bu konuda hassas olduğumuzu da belirttik. Bugün de olduğu gibi bundan sonra da yardımlarımızı sürdüreceğiz’’ dedi.

‘’LAPSEKİLİLER DE DUYARSIZ KALMADI’’
CHP Lapseki İlçe Başkan Yardımcısı Zöhre Koç, Ahmet Alp bebeğe acil şifalar dileyerek, ‘’Aileye umut olmak çok önemliydi. Çünkü ailenin şöyle bir sloganı vardı; ‘’Umuduz çok zamanımız az’’.  Yani tedavisi mümkün olan bir hastalıkta çaresiz kalmak çok kötü bir şey kimse bu duyguyu yaşamamalı. Bizler de Lâpseki ilçe örgütü olarak, duyarsız kalmak istemedik, çünkü bu kampanyanın yaygınlaşması gerekiyordu. Tüm Çanakkale genelinde hatta Türkiye genelinde. Ve diğer ilçelerde yapılmaya başlandı. Biz de aileyle işbirliği içerisine girdik. Böyle bir yardım kampanyasına öncü olmak istedik Lapseki’de.  Lapsekililer de duyarsız kalmadı. Şu ana kadar gayet iyi gidiyor. Umarım Alp’in tedavisinde katkımız olur. Bu partiler üstü bir olay. Biz her ne kadar öncü olsak da partiler üstü bir olay. Biz Türk milleti olarak dara düşeni darda kalanı zora düşenin yanında oluruz her zaman. Bu bizim geleneklerimizde var. Umuyorum ki kısa zamanda gerekli olan para temin edilir. Ve alp bebek sağlığına kavuşur. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Herkesi bekliyoruz’’ dedi.

Sözlerine devam eden Koç, ’’Aile ile birlikte Biga gönüllüleri de bu olayın içerisinde bu kampanyanın toplanmasında öncülük ediyorlar. Yine sağolsun belediye başkanımız da geldi. o da bundan sonraki haftalarda da devam edeceğini söyledi. Kaymakamımız da bu konuda çok duyarlı davrandı. Lapseki bu konuya çok duyarlı yaklaştı ben umut ediyorum ki ciddi anlamda bir katkı sağlayacağız Lâpseki ilçemizden’’ diye konuştu.

‘’YANIMIZDA OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’
Ahmet Alp bebeğin halası Güner Bozkurt ise, ‘’Herkesin desteğini bekliyorum. Ahmet alp 16 aydır yoğun bakımda ve zorlu bir mücadele içerisindeyiz. Yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz.

Yengesi Yasemin Güven, ‘’Ahmet Alp çok zorlu bir mücadele içinde herkesin desteklerine çok ihtiyacımız var. Yani Lapseki’ye Biga’ya  ve Çanakkale’nin ve Biga’da tüm ilçelerde bu mücadele devam ediyor. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizi bu durumda yalnız bırakmasın kimse. Allah bu durumu kimsenin başına vermesin çok zor bir durum çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.
 
CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, açılan stant ile birlik ve beraberliğin sağlanmasının çok güzel bir örneği olduğunu söyleyerek, ‘’ Az önce belediye başkanımız buradaydı. Çok güzel bir ortam var.  Partimizden ziyade burada sayın valimiz izin verdi, kaymakamımız izin verdi, belediye başkanımız izin verdi. Halkımız çok duyarlılık gösteriyor. Devletimizin de bu konuda bir politika üretip bir şeyler yapması lazım. çünkü meblağ çok büyük.  Toplanması zor ama halkımızın dayanışması sayesinde bunun yarısı toplandı. Hatta yarısı geçti. Evladımız da ameliyata alındı. Çok başarılı geçtiği söyleniyor. Gülümsediğini el salladığını, sorulara tepki verdiğini söylüyorlar. Bunu devlet politikası haline getirip devletimiz daha da sahip çıksa daha iyi olur. Halkımız hakikaten çok sahip çıkıyor. Ben az önce de söylediğim gibi kaymakamımıza, belediye başkanımıza, burada emek sarf eden gönüllülere çok çok teşekkür ediyorum. Hakikaten milletimizin birlik beraberlikle zor günlerde neleri yapabileceğinin neleri başarabileceğinin çok güzel bir örneği verildi Lâpseki’de’’ dedi.
Yardım kampanyası gün boyunca Pazar alanında devam etti. Kentte Ahmet Alp bebek için yardım kampanyaları ise devam edecek.

Tuğba Kulasoy