Tüpsüz olarak 17 metre derinliğe dalış yapan dalgıç Ozan Önen yaklaşık 35 kilogram ağırlığında, 1,5 metre boyunda zıpkınla akya balığı avladı. Dalgıç Önen, bu sezon vurduğu en iri akya balığı olduğunu ifade etti.
Balığı nasıl avladığını anlatan Önen, "Dalışın henüz başları sayılırdı.Öncesinde bir balık avlamış iyi vurmuş olmama rağmen botta tüfeğimi toplarken şişimin biraz yamuk olduğunu farketmiştim. El yordamı ile düzeltmiş tekrar dalışa hazırlanıyordum. Fakat bu detaya kafam takılmış olası kritik bir atışta istediğim yerden vuramama ihtimalini güçlendirmişti. 'Aklına gelen başına gelir' deyişi gerçek olmuş ilk dalışımda bu yakışıklı denk gelmiş çokta güzel  poz vermişti.Anlık tedirginlik ve özgüven eksiği ile vuruş noktamı 4-5 cm kadar şaşırmış kötü yerinden vurmuştum. Omurga kemiğine atış yapmak isterken biraz üst atıp kaba etinden vurmuştum" dedi.
Balık büyük olunca ve direnci atışla kırılmayınca mücadelenin başladığını belirten Önen, "Hızlıca makara açmış deli gibi beni çekmeye başlamıştı.Etrafta ilişken olabilecek taşlar vardı. Mümkün olduğunca sıkı tutuyor , hareketlerine yön vermeye çalışıyordum.Neyse ki şansım yaver gitmiş böyle bir durum oluşmamıştı.Sanırım 15-20 dakika sonra 2.atışı da yaparak avı tamamladım" şeklinde konuştu.

Tuğba Kulasoy