Parti İl Bainasında gerçekleşen aday tanıtım toplantısına MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Milletvekili Adayları Sıtkı Keçeci,  Nahit Özkan, Hasan Babadağlı, Fatih Şahin ile partililer jatıldı. Toplantıda konuşan MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, “Malumunuz üzere Cumhuriyet’imizin 100’ncü yılını taçlandıracağımız bir sürece girdik. Bu süreç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin destansı yürüyüşünün kat ve kat güçlenerek çok daha ileri vizyonlara taşınacağı bir süreci beraberinde doğuracaktır. Nasipse 14 Mayıs günü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’miz bir seçime girecek. Gerçekleştireceğimiz Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde biz Cumhur İttifakı tarafında olduğumuzu yıllardır beyan ediyoruz. Aday belli karar net dedik ve Cumhurbaşkanlığı’nda oyumuzu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu deklare ettik. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman Türk devletinin ilerlemesine katkı sağlamak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güçlenmesini sağlamak ve tekrar değerler ekleyerek ilerlemek adına hamleler de bulunuyoruz” dedi.
Daha sonra konuşan MHP dördüncü sıra Milletvekili Adayı Fatih Şahin, "İnşaat ve otomotiv sektöründe faaliyet göstermekteyim. 2020 yılından beri Çan teşkilatında ilçe sekreteri olarak görev yapmaktayım.  Önce ülkem diye Cumhuriyetimizin ve Türkiye'nin yüzyılında 28. dönem milletvekili adayı olarak aday adayı olarak katıldım. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin tensipleriyle Çanakkale milletvekili adayı olarak görev aldım" ifadelerini kullandı.
MHP üçüncü sıra Milletvekili Adayı Hasan Babadağlı ise, "Geliboluluyum. Gelibolu teşkilatında yıllardan beri bu davanın içindeyim. Bu dönem Gelibolu’da hiç adayımız yok, biz bir ilk olarak çıkalım dedik. Sıra önemli değil, bizim için sıranın önemi yok" dedi.
 1984 Lapseki doğumlu olduğunu ifade eden MHP Çanakkale ikinci sıra Milletvekili Adayı Nahit Özkan, "2008 yılında Ayvacık'a geldim. Ayvacık'ta serbest veteriner hekim olarak başladım göreve. 2014 yılında klinikte açtık.  Bölge halkını hizmet ediyoruz. 2012 yılından beri teşkilatların içindeyim. İlçe yönetimlerinde görev aldım. Bu göreve talip olduk. Sağ olsun genel merkezimiz de bunu değerlendirdi. Bizi buna layık gördü. İnşallah onların da yüzünü kara çıkarmayız. Bu zorlu süreci en güzel şekilde atlatırız. Bir menfaat gözetmek gözetmeksizin bu göreve talibiz. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur" şeklinde konuştu.
Kendileri için  çok gururlu, kıymetli bir süreç olduğunu belirten MHP Çanakkale birinci sıra Milletvekili Adayı Sıtkı Keçeci, "Çanakkale Biga doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun olarak, Biga'da çalışmaya başladım. 2000 yılından beri parti teşkilatı içerisinde çeşitli görevlerde yer aldım. Allah bize 28. dönemde bu partinin belki de hayatım boyunca taşıyacağım en büyük gururu  Çanakkale Milliyetçi Hareket Partisi birinci sıra milletvekilliğini nasip etti. Ben burada bulunan herkesin evlatlarına hayatında bir kez olsun böyle bir gurur yaşaması için dua ediyorum. Bu yolda elimizden gelenin en iyisini fazlasıyla yapmaya talibiz" dedi.
Aday tanıtım toplantısı fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Tuğba Kulasoy