Yarıyıl tatili 19.01.2024 Cuma günü başlayacak. 2024 yılında ikinci dönem 05.02.2024 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek.
2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Harun Çetin ile birlikte ilçe merkezindeki 25 Eylül ilk okulundan başlayıp ilçe merkezindeki okulları gezerek 1. Sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek belediye tarafından hazırlanan çeşitli hediyeleri verdiler.
Okul dışında öğrenci velileriyle sohbet edip taleplerini dinleyen  belediye başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin ile birlikte dinleyen  İlçe Kaymakamı Emre Öztürk” Çocuklar okulunuza alıştınız mı, okulunuzu seviyor musunuz, ben ilçe kaymakamınızım belediye başkanımız ve ilçe milli eğitim müdürümüz ile birlikte bu gün sizleri ziyarete geldik hayırlı olsun demek için inşallah çok güzel geçecek eğitim öğretim yılınız. Belediye başkanımız Eyüp Amcanız sizlere hediyeleri var inşallah çok güzel bir yıl geçirirsiniz hepinize başarılar diliyorum”dedi.
Daha sonra İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Harun Çetin ile birlikte 1.sınıf öğrencilerine çeşitli hediyeler verdiler.
 
Ercan Özçetin