Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün  “Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi” Projesi kapsamında %75 tohum hibesi desteği, Damlaya Damlaya çeltik olur projesi ; 2021 Yılında üretim sezonunda Damlaya Damlaya Çeltik Olur projesi Lapseki’ye bağlı Dişbudak ,Beypınar ve Doğandere köylerinde başlanmıştı.
 
Lapseki’ye bağlı Dişbudak köyünden üretici Bayram Yümsek” Damlama sulama sistemiyle ektiğimiz çeltik üretiminden Geçtiğimiz yıla nazaran bu yıl verimleri daha iyi bekliyoruz geçtiğimiz yıla istinaden. Bu yıl ince tane cinsi geçtiğimiz yıl ise baldo cinsi ekmiştik. Bu yıl verimi dönem başına 800-900 civarı bekliyoruz. Devletimiz tarafından  %75 tohum hibesi desteği veriliyor bu ay içinde inşallah biçmeyi hedefliyoruz bu gördüğünüz arazi 10 dönüm buradan 9 ton kadar ürün bekliyoruz Allah nasip ederse”dedi.
Lapseki tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan”  Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarımsal Üretimin Arttırılması 2023 yılı Damlaya damlaya çeltik olur projesi kapsamında 8 üreticiye, 5120 kg çeltik tohumu % 75 hibe ile verilmiş olup 189 dekarlık alanda proje kapsamında çeltik ekimi yapılmıştır. Salma sulama ile 73 dekarlık tarım arazisinde çeltik yetiştirilmekte olup, toplam 262 dekarlık alanda çeltik üretimi yapılmaktadır”dedi.
 
Ercan Özçetin