Çanakkale Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından yürütülen önemli bir program kapsamında, Gelibolu Piri Reis Mesleki Yüksekokulu öğrenci ve personeline, 8-14 Mart tarihleri arasında "Sigara, Alkol, Madde ve Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele" konulu eğitim verildi.

Toplumun psikolojisini, yaşam tarzını doğrudan etkileyen ve ciddi sorunlara yol açabilen sigara, alkol, madde bağımlılığı gibi konuların yanı sıra, son yıllarda giderek artan teknoloji bağımlılığı da bu eğitimde ele alındı. Bağımlılıkla mücadele çalışmaları, Yeşilay'ın öncülüğünde yürütülerek, bu tür sorunların önüne geçmek ve var olanları azaltmak amacıyla devam ediyor.

Eğitim programında, bireylerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak ve bağımlılıkla mücadele etmeleri için önemli bilgiler aktarıldı. Ayrıca, danışmanlık ve tedavi merkezlerinin rolü de vurgulandı. Öğrencilere, bu merkezlerde sunulan hizmetler hakkında detaylı bilgiler verilerek, bağımlılıkla mücadelede destek alabilecekleri kaynaklar hakkında bilinçlendirme yapıldı.

Yeşilay'ın öncülüğünde gerçekleştirilen bu eğitim programı, gençlerin sağlıklı ve bilinçli bir yaşam sürmelerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Tuğba Kulasoy