Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi  konferans salonunda, Plevne ortaokulu, İsmail Baykut Ortaokulu, Şehit Hüseyin Çetin İmam hatip Ortaokulu ve Çardak Ortaokulu 5.sınf  öğrencilerine yönelik,  Çanakkale 18 mart üniversitesi  fen bilgisi öğretmenliği bölümü öğrencilerinden oluşan  tiyatro ekibi tarafından deniz kaplumbağalarının korunmasına yönelik bir oyun sergilendi.
Bu çalışmaya öncülük eden Plevne Ortaokulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Yaşar Bozdemir yaptığı açıklama” Dünyada ki  yaşayan en eski canlı türlerinden biri olan Deniz Kaplumbağaları maalesef insan eliyle nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Dünyada yedi türü bulunan bu canlılardan iki türü caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağaları ülkemizde de  yaşamakta ve yuvalama yapmaktadır. Yapılan araştırmalar bu canlıların Çanakkale ve çevresinde de görüldüğünü göstermiştir.
 Bu canlı türlerini korumak ve insanları bilinçlendirmek için biz eğitimcilere  çok büyük görevler düşmektedir. Bu yüzden bireylere küçük yaşlarda verilecek doğru eğitimlerle hem deniz kaplumbağalarını hem de dünyada ki çevre sorunlarını önleyebiliriz “ dedi. 
Bu oyunun sergilenmesinde emeği geçen Plevne Ortaokul Türkçe öğretmeni Hüseyin Hıdır’ a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ferhat Yılmaz’a ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’a verdiği desteklerden dolayı sonsuz teşekkürlerini sundu.


Kaynak: Gazete Lapseki