Kutlamalara Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki Atatürk büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ertan Günal tarafından çelenk konularak başlandı. Törene,  Kaymakam Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Garnizon Komutanı Yarbay Türker Altıngöz, İlçe Jandarma Komutanı J.Yüzbaşı Emrah Avdan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Göç, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ertan Günal yaptı. Günal, “98 yıl önce bugün, milletimizin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan bağımsızlık mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.  Sevgili Gençler, Sizler Türk’e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların Yalnız Efelerin; Sizler Ya istiklal ya ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, direnişin temsili Ömer Halisdemirlerin, Atatürklerin soyundansınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur” dedi.

Şiirler okunduğu törende daha sonra öğrenciler kendi aralarında yarışmalar yaptı. Koordinasyon parkuru, sandalye kapma, çuvalla koşu ve halt çekme gibi çeşitli yarışmalar, etkinliklere renk kattı. Yarışmaların sonrasında öğrencilere ödüller verildi. Halk oyunları gösterisiyle program sona erdi.

Haber: Ercan ÖZÇETİN
 


Kaynak: İHA