İlkler kenti Çanakkale’ye yeni bir ilk kazandırıldı. Türkiye’ ye nin de ilkini Lapseki Belediye Başkanı   Eyüp Yılmaz yaşattı.
 Kepez’ in Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ellerden Şanlı Türk bayrağı Düşmedi.
 Mehter Coşkusuna Renk katan en önemli detay,  Cadde ve sokaklarda gururla dalgalanan Ay Yıldızlı Türk Bayrakları oldu.
Doya doya, hazmede hazmede, 19 Mayıs’ ı kutlayan Çanakkale’ de; Atatürk’ ün doğum günüm dediği, Samsun’a çıkışın tarihi, tek kelimeyle bir başka Yad edildi…
-----------------------------------     
Çanakkale,  ‘Kırmızı-Beyaz…’
Şehitlerimizi de andık, Bayram coşkusunu da yaşadık…
--------------------------
19 Mayıs Coşkusunun pik yaptığı Şehitler diyarında, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bir başka anlamlı geçti.
Asrın en kanlı savaşlarına sahne Gelibolu yarımadası;  gecesinde Şehitlerin anıldığı,  gündüzünde de Çanakkale Şehir merkezi ve ilçelerinde, 19 Mayıs coşkusunun tam anlamıyla geçtiği adrese dönüştü.
Lapseki ilçesinde, ‘Geleceğin Güvencesi Gençlerden’, geleceğin gençliği minikleri kucaklayan sportif etkinlik Bisiklet yarışları bir ilk olarak yaşanırken, Çanakkale merkezine bağlı Kepez beldesinde de, yarım asra yaklaşan Bayram kutlaması etkinliği Ata sporu için pehlivanlar er meydanında buluşturdu.
BAŞKAN DEDE, TÜRKİYE’NİN DE İLKİNİ YAPTI.
İLKLER KENTİ ÇANAKKALE’ YE, YENİ BİR İLK DAHA KAZANDIRDI…
Lapseki’  de yüzlerce Bisikletli, 19 Mayıs coşkusunu yakalarcasına pedal bastı, Türkiye’ de bir ilk olarak  ‘Minikler Yavaş Bisiklet Yarışları’ düzenlendi.
Lapseki’nin AK Partili belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Yavaş bisiklet olarak tanımlanan, kay kay benzeri bisikletlerle, pedalsız ve sadece ayaklar yardımıyla ilerleyen özel tasarım bisikletlerle,   miniklere spor sevgisini aşılamak  için düzenledikleri etkinlik ile, Türkiye için bir ilki gerçekleştirdi.
Lapseki Belediyesi’nin, Türkiye için bir ilk olan etkinliği, ‘İlkler Kenti’ olarak bilinen Çanakkale’ ye yeni bir ilk de kazandırmış oldu. 
Yavaş Bisiklet Yarışının galibi, Boğaz Medya ‘ nın veliaht prensi 6 yaşındaki Mehmet Ata Akıncı oldu.
MİNİKLER, TAHTA AT BİSİKLET YARIŞÇISI OLDU…
Organizasyonunu Boğaz Medya'nın gerçekleştirdiği 1. Lampsakos Bisiklet Şenliği’ ne ilgi büyük oldu.
İlkler kenti olarak bilinen Çanakkale’ ye yeni bir ilk daha kazandıran Organizasyon,  dünyada denge bisikleti olarak bilinen, 2-6 yaş çocuklarda uygulanan Pedalsız tahta at bisiklet yarışmasını düzenledi.
Pedalsız bisikletleri ayakları yardımıyla ilerletmek için kıyasıya mücadele veren Minikler renkli görüntüler oluşturdu.
Gelecek nesillere ,daha sağlıklı bir yaşam sunmak ve Bisiklet farkındalığını artırmak amacı ile Boğaz Medya Organizasyonunda, Lapseki Belediyesinin katkıları ile düzenlenen  1. Lampsakos Bisiklet Şenliği, Lapseki 15 Temmuz Şehitler Parkında düzenlenen yarışmalar ile start aldı.
 Lapseki’ de ilki düzenlenen Bisiklet Şenliğini, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, AK Partili Lpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz başta organizasyonu planlayan Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı’ da izledi.
Türkiye'de İlki Gerçekleştirildi
Çocukların erken yaşta hem bisiklet kullanmasını öğrenmesi, hem de bisiklet üzerinde dengeyi  sağlayabilmelerini sağlayan tahta bisikletler,  miniklerde erken yaş’ da alışkanlık yaratmak amacı ile üretilen ve yarışmalarda farkındalık yaratmak için üretiliyor.
Bu alışkanlığın Çanakkale’ li  çocuklara kazandırılması için seferber olan Çanakkale Bisiklet İl Temsilciliği,  Boğaz Medya Organizatörlüğünde, Lapseki Belediye'sinin desteği ile bir ilke imza atarak 3-6 yaş arasındaki çocuklar arasında Denge bisiklet yarışması düzenlemiş oldu.
Yapılan yarışmaların ardından dereceye giren miniklere Tahta Bisikletleri hediye olarak dağıttı. Düzenlenen 1. Lampsakos Bisiklet şenliğinde 3-6 yaş arasındaki çocuklar  arasında gerçekleştirilen Tahta Bisiklet yarışmasında ilk yaş grubu olan 3-4 yaş grubu arasında oynanan yarışmayı Kaymakam Tahir Şahin'in  Kızı Yaren Şahin ve Emir Akçay Kazandı. 
5 yaş grubu arasında oynanan yarışmada ise Muhammet ve Tuna Birinci oldu.  6 yaş kategorisinde ise Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı'nın oğlu Mehmet Ata Akıncı Birinci Oldu. Yarışmada dereceye giren minik yarışmacılara Tahta Bisiklet hediye edildi. 
 49. KEZ,  19 MAYIS İÇİN… 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için kolları sıvayan bir başka belediye de, CHP’ li Kepez belediyesi oldu.
Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesinde, bu yıl  49.’ ncusu gerçekleşen  Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, Mehter eşliğinde ellerde Türk bayrakları sallanan  Kortej yürüyüşü ile başladı.
19 Mayıs kutlamalarının en renkli bu anlarında, Kepez’ de coşku seli oluştu. Pehlivanlar, Kepez çayırında 49’ncu kez güreş tuttu.

Haber: Duygu Doğan-Cuma Deren