Lapseki’de Gaziler Günü Kutlama programında konuşan Belediye Başkanı Eyüp Yılamaz” Ülkenin geçmişinde ve geleceğinde gazilerimizin hep imzası vardır, şehitlerimizin hep imzası vardır onlar, şehitlerimiz ve gazilerimiz bu ülke için canlarını verdiler” dedi.
Lapseki Hükümet konağı önündeki programda ilçe kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Türker Altıngöz ve Türkiye Muharip Gaziler tarafından Atatürk büstüne çelenk konuldu.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Garnizon Komutanlığından ast teğmen yaptı. Daha sonra Şehit Hüseyin Çetin imam hatip orta okulu öğrencisi günün anlamıyla ilgili şiir okudu ve ardından hükümet konağı önündeki program sona erdi.
Lapseki belediye başkanlığı tarafından gaziler, gazi yakınları ve programa katılan protokol üyelerine sahil sosyal tesislerinde kahvaltı ikramında bulunuldu.
Kahvaltı sonrasında Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Bu gün özel bir gün olduğu için burada toplanmış bulunuyoruz. Ülkenin geçmişinde ve geleceğinde gazilerimizin hep imzası vardır, şehitlerimizin hep imzası vardır onlar, şehitlerimiz ve gazilerimiz bu ülke için canlarını verdiler gazilerimizde canları pahasına üzerlerine gelen mermilere doğru yürüdüler bu vatandan için mücadele ettiler. Biz tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hakkın rahmetine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor gazilerimize de bundan sonraki yaşamlarında sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum”dedi.
Garnizon Komutanı Albay Türker Altıngöz” Bu gün çok anlamlı bir günde burda hep birlikte bir aile ortamında bulunmaktayız. Ben Kıbrıs’ta çalıştığım dönemde de Türk Mukavemet Teşkilatının orda gazi olanlarının Türkiye’ye gittiğiniz zaman Türkiye’deki gazi olanlara selamımızı her zan iletin direktifiyle gazilerimize Kıbrıs tanda  iletiyorum. Bu kahvaltıyı düzenleyen belediye başkanımız Eyüp Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum”dedi.
İlçe Kaymakamı Tahir Şahin” Bu özel günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanlının verildiği ve siz değerli gazilerimizin bu memleket için, bu vatan için  hizmetlerinizin vermiş olduğunuz bedelin bir ölçüsü olmasa da sizlere bir araya gelmeyi vesile kılan bu günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Devlet olarak en büyük arzumuz şehit ve gazilerimizin bizlere olan emanetlerini muhafaza etmek ay yıldızlı bayrağımızı topraklarımızın üzerinde ilalebet bir ve beraber olarak dalgalanmasını sağlamak. Ülkemizde devletimiz gazilerimize elinden gelen bütün gayreti tüm içtenlik ve samimiyetle yapmaktadır”dedi.

Ercan Özçetin