Lapseki Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, 25 Eylül ilkokulu tarafından hazırlanan 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı açılış ve ilk öğretim hatası kutlama programı düzenlendi.
25 Eylül ilkokulu bahçesinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doc. Dr. Engin Gür, Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan ve okul müdürlerinin katıldığı program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise  25 Eylül ilkokul müdür vekili  İbrahim Sevilir  yaptı. Sevilir” Bu gün yeni bir eğitim- öğretim yılına başlamanın heyecan ve mutluluğu içindeyiz. 2019-2020 eğitim öğretim yılında tüm 25 Eylül ilk okulu ailesine 'Lapseki’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk eğitim sistemimizin tüm vatandaşlarımızı Türk milli eğitim temel amaçlarından biri olan “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamnda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi” görevini üstlenmiştir.
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” Bu düşünceden yola çıkarak, Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri ve vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir.  Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz ,çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dahilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmektir”dedi.
Okul öğrencilerin gösterisi ve öğrencilerin okuduğu şiirler sonrasında program sona erdi.