Lapseki Muhtarlar Derneği Başkanı Mehti Arıcı ve bazı muhtarlar hep birlikte ilçe belediye başkan vekili Metin Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek çiçek takdiminde bulundular. Ziyarette belediye meclir üyelerinden Beyti Doğan, Mustafa Kafadar, AK Parti İlçe Başkanı Recep Bulan, il genel meclis üyeleri Halil Özer, Hasan Engin ve bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundular.
Daha sonra dernek binasına geçen Muhtarlar Derneği başkanı Mehti Arıcı ve muhtarları yeni yerinde Kaymakam Tahir Şahin ziyaret ederek günlerini kutladı ve kıs bir konuşma yapan Kaymakam Tahir Şahin” Her zaman aynı şeyi söylüyoruz hem köylerde hem de mahallerde aziz milletimizin sorunlarıyla ilk temas eden kişiler sizlersiniz. Bu yüzden vatandaşın çok rahat bir şekilde ulaştığı kamuyla iş birliğini sağlayan ilk dayanak noktası sizlersiniz o yüzden bu özel gününüzü kutluyorum gününüz kutlu olsun”dedi.
Daha sonra hep birlikte hükümet konağı önündeki programa geçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhtarlar Derneği başkanı Mehti Arıcı yaptı. Konuşmasına , Muhtar deyince akla kimi zaman arabulucu, kimi zaman köylüsünün kötü gününde sığınacağı liman, diyerek başladı. Arıcı “ Mahalle ya da köylerde ikamet eden vatandaşların hayat kalitesini arttırmak üzere seçilen biz muhataralar köyünde- mahallesinde devletin gözü, kulağı, eli ayağıdır. Muhtar deyince akla kimi zaman arabulucu, kimi zaman köylüsünün kötü gününde sığınacağı liman, kimi zaman köyünde kazma kürek elinde bir inşaat işçisi gelmektedir. Muhtar, bayramlarda çocukların ailesinden sonra ilk öpecekleri el, düğünlerde, cenazelerde gözlerin aradığı, acıların ve mutlulukların paylaştığı her yerde olan kişidir. Bu zorlu ve yoğun tempoda yaptıklarımız ve başarabildiklerimiz bazen görülmeyebilir, bu aslında yöneticiliğin genel kurallarından birisidir. Bizler biliyoruz ki sevgili muhtarlarımız bu zorlukları kolay bir şekilde aşıyorlar çünkü bizler, işimizi seviyoruz, insanların sıkıntılarını gidermek için çaba harcamaktan keyif alıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtar arkadaşlarımın gününü kutlarken sınır güvenliğimizi sağlamak, bölgemizi huzura ve istikrara kavuşturmak yürütülen barış pınarı harekatını yürüten kahraman ordumuzun mensuplarının sağ salim yurdumuza dönmesini Allahtan niyaz ediyor, bizlerin yaşadığı zorlukların çözümde ve daha sağlıklı bir çalışma ortamının sağlamasında büyük emekleri olan başta Sayın Kaymakamımız Tahir Şahin’e Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, Vekilimiz Jülide İsenderoğlu’a Belediye başkanı Eyüp Yılmaz’a ve il genel meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi