2020 yılı Liselere Giriş Sınavı (LGS) 20 Haziran Cumartesi günü saat 09.30 da yapılacak. LGS sınavına Lapseki’de 383 ortaokul öğrencisi katılacak. Öğrencilerin kendi okullarında katılacağı sınav ile ilgili olarak gerek kaymakamlık,  belediye ve gerek ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından tüm önlemler alınarak planlamalar yapıldı.
 
İlçe Kaymakamı Tahir Şahin yaptığı açıklamada; Covid-19 salgını dolayısıyla sınav öncesinde tüm okulların dezenfekte edildiğini, sınava girecek her öğrenciye oturum başı birer tane olmak üzere toplam 2 adet maske verileceğini, sınav binası girişinde ve sınıf içerisinde de el-ayak dezenfektanlarının hazır bulundurulduğunu, ayrıca tüm okullarda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak oturma düzeninin oluşturulduğunu belirterek sınav için tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.
 
Kaymakam Tahir Şahin ayrıca, velilerin okul önlerinde beklemesinin salgının yayılımını arttırabileceğine değinerek, velilere anlayışlı olmalarını ve okul önlerinde beklememelerini tavsiye ederek sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.
 
Haber Merkezi