Geziye katılan kadınlara rehberler şehitlikteki alanlarda tarihi bilgiler anlattılar ve devamında ise şehitlik abidesinin olduğu alanda belediye tarafından mevlidi şerif okutuldu.
Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü, siz değerli kadınlarımızın günü; göreve geldiğimiz günden bu yana sizlere verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğu içerisindeyiz. Biz biliyoruz ki;  “Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren en değerli varlıktır. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. 

Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. Okuma oranlarını en yüksek seviyeye çıkarmalı, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön planda olmalarını sağlamalıyız.
Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Hayatın tüm alanlarında hak ettiği değeri vermek hepimize düşen önemli bir görevdir.
Bizler, Belediye olarak tarihi Çanakkale Şehitliğinde, Şehitler Abidesi'nde 253 bin şehidin huzurunda geleneksel hale gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınlarımız için; yine beraberiz yine birlikteyiz.
Bizlerin de yerel yönetimler olarak, kadınları desteklemek gibi bir görevi ve sorumluluğu vardır. Lapseki Belediyesi olarak, kadınlarımıza yönelik hizmetlerimizi bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da artırarak sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum.
Bu vesileyle Türkiye’mizin ve dünya üzerindeki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor saygılarımı sunuyor, etkinliğimize katılan herkese ayrıca çok teşekkür ediyoruz. ”dedi.