2021’e az kala gündemden düşmeyen bütçe tartışmasında vali bütçeyi onaylamayarak geri göndermişti. Bütçe tekrara görüşülerek valiye gönderildi.  CHP Lapseki İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir,’’ Onay görürse 2021 yılı çalışmalarımıza başlayacağız’’ dedi.

Haksız ve adaletsiz dağılım yapıldığı gerekçesi ile AK Parti ve CHP grubu arasında büyük tartışma yaratan bütçe Vali İlhami Aktaş tarafından onaylanmayarak geri gönderilmişti. Geçen Cuma günü toplanan İl Genel Meclisinde, bütçe oy çokluğuyla tekrar geçti.  Bütçe belirsizliğini korurken bütçe tekrar valiye gönderildi.

Çanakkale valisi İlhami Aktaş, tarafından yeniden görüşülmek üzere meclise geri gönderilen 2021 yılı bütçesini görüşmek üzere il genel meclisi Cuma günü toplandı. Toplantıda daha önce dağılımı yapılan bütçe ile ilgili genel bilgiler hatırlatıldı. Daha sonra İl Genel Meclis üyeleri bütçe üzerine konuşmalar yaptı.  İl Genel Meclisi Olağanüstü Toplantısı İl Özel İdaresi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Mecliste haksızlık eleştirileri ile gündeme gelen tartışmalı bütçe ile ilgili Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından gerekçeli olarak iade edilen bütçe konuşuldu.

Bütçe ve Performans raporu mecliste tekrar konuşuldu. 2021 yılı bütçesi aynı kalarak 2021 yılı performans raporuna göre Çanakkale merkezde bulunan 52 için 2 milyon 610 bin TL, Lapseki İlçesinin 40 köyü için 900 Bin TL, Ayvacık ilçesinde bulunan 64 köy için 1 milyon 350 Bin TL, Bayramiç İlçesinin 75 köyü için 1 Milyon 500 Bin TL, Biga İlçesinin 108 köyü için 2 Milyon 900 Bin TL, Çan İlçesinin 65 köyü için 1 Milyon 319 Bin 779 TL, Eceabat İlçesinin 12 köyü için 560 Bin TL, Ezine ilçesinin 49 köyü için 990 Bin TL, Gelibolu İlçesinin 26 köyü için 1 Milyon 200 Bin TL, Yenice İlçesinin 76 köyü için 700 Bin TL ödenek ayrıldı. Bütçe valinin geri gönderdiği haliyle tekrar valinin kararına sunuldu. Valinin bütçe konusunda nasıl bir karar vereceği merak ediliyor.

‘‘BÜTÇE KOMİSYONUNDAN VE MECLİSTEN ONAY GÖRDÜ’’
CHP Lapseki İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir, bütçe ile ilgili ‘’2020 yılı Çanakkale özel idare bütçesinden Lâpseki ilçemize 815 bin TL ödenek aktarma ile çeşitli köylerimizdeki projelere ek maddi destek gerçekleştirmek üzere katkı yaratılmıştı bu projelerin bir tek İlyasköy su sondaj projesi gerçekleşemedi ödeneği hesabında mevcuttur. İnşallah en kısa sürede Lâpseki köylere hizmet götürme birliğinde ihaleye çıkar. 2021 yılı Çanakkale özel idare bütçesinden 900 bin TL ödenek ilçemiz adına yine çeşitli köylerimize ve gerektiği zaman kullanılmak için bir kısmı da ilce köylere hizmet götürme bilgine aktarılmak üzere listelenmiş olup plan bütçe komisyonundan ve meclisten onay görmüştür inşallah sayın valimizden onay görürse 2021 yılı çalışmalarımıza başlayacağız. Her şey çok güzel olacak’’ dedi.

Tuğba Kulasoy