Güncel

Şen  Mahalle’de müzik bir  günlüğüne sustu

Ata mesleği olan müzisyenliği hiçbir nota bilgisi olmadan ve eğitim almadan yıllardır sürdüren  Garibin Osman olarak Lâpsekili Keman Üstadı Osman Dikici yaşama veda etti. Şen  Mahalle’de müzik bir  günlüğüne sustu.

Çanakkale Lâpseki İlçesi’nin doğal müzik okulu haline gelen, yediden yetmişe herkesin müzisyen olduğu ve ailelerin müzik yaparak geçimini sağladıkları Şen Mahalle bir değerini daha kaybetti.  Ata mesleği olan müzisyenliği hiçbir nota bilgisi olmadan ve eğitim almadan yıllardır sürdüren  Garibin Osman olarak Lâpsekili Keman Üstadı Osman Dikici yaşama veda etti. Şen  Mahalle’de müzik bir  günlüğüne sustu.
Çanakkale bir müzik üstadını daha kaybetti. Baba mesleği olan müzisyenliği hiçbir nota bilgisi olmadan ve eğitim almadan yıllardır sürdüren Lâpsekili Keman Üstadı Osman Dikici yaşama veda etti.
Lapseki'li keman üstadı "Kemancı Garibin Osman" yaşama veda etti. Baba mesleği olan müzisyenliği hiçbir nota bilgisi olmadan ve eğitim almadan yıllardır sürdüreni bilgi birikimlerini ekleyerek çocuklarına ve torunlarına da aktaran Osman Dikici bu defa kemanını ağlattı.
Neredeyse herkesin müzisyen olduğu ve geçimini bu yolla sağladığı Şen Mahalle üstad kaybetmenin acısını yaşadı. Şen  Mahalle’de müzik bir  günlüğüne sustu.
Merhum üstadın cenazesi, 17 Ocak Pazartesi günü  öğle namazına müteakiben Lâpseki Gazisüleymanpaşa Cami’nden kaldırıldı.
 Tuğba Kulasoy