Güncel

İlk önlem temizlik!

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Alper Şener, Türkiye’de maymun çiçeği vakası tespit edildiğinde atılması gereken ilk adımları anlattı.

Prof.Dr. Şener, en önemli şeyin temizlik olduğunu dile getirdi. Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile ilgili açıklamasında;  hastalığın henüz Türkiye’de görülmediğini de  dile getirdi.
Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Alper Şener yeni olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde görülen maymun çiçeği hakkında korunma önerilerinde bulundu Şener; “ Bireysel; el hijyeni, su, sabun veya alkollü dezenfektan, bize has kolonya’’ dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Alper Şener; ‘’Bireysel; el hijyeni su ve sabun veya alkollü dezenfektan bize has kolonya,  Cansız yüzeyde düşük düzeyli dezenfeksiyon yeterli. Klor, deterjan(standart) ama havlu -nevresim (oteller için) yıkama ısısı önemli ( ideali >60C) 3. Riskli alanlar farkına varmadan temas riskin tuvaletlerde in yüksek olduğu alanlar, dikkat edilmesi gerekenler, otellerde yıkama ısısı, genel umumi temizlik (alaturka daha güvenli) hamam- sauna - havuz- Aquapark-spor tesisleri için özel hijyen kuralları planlaması’’ dedi.
 
“COVİD 19’DAN ÇOK TEDİRGİN EDİCİ”
 
Prof. Dr Şener  sözlerine; “Eğer salgına döner ise; COVİD-19 kadar öldürücü seyretmez ama daha çok tedirginliğe/ korkuya sebep olabilir, sebep  cilt döküntüleri'' diye konuştu.
 
Tuğba Kulasoy