Güncel

Afrika Benin'deki Vatandaşlara Su Kuyusu 

Maşalarından arttırarak Afrika'daki Benin'de ihtiyaç sahipleri için Su Kuyusu açtırdılar.

Çanakkale Lapseki ilçesinde yaşayan emekli Müşerref Güven (74) ve Perihan Yıldız (62) isimlerindeki iki hayırseverler  Afrika'daki Benin'de ihtiyaç sahipleri için Su Kuyusu açtırdılar.
Lapseki'de geçmiş yıllarda çeşme yaptırarak  vatandaşların faydalanmalarını sağlayan  74 ve 62 yaşlarındaki Perihan Yıldız ve Müşerref Güven maaş ve gelirlerinden biriktirdikleri parayla tekrar başka bölgeye çeşme yaptırmayı düşündükleri fakat TV’lerde  Afrika'daki  yaşayan vatandaşların susuzluk çektiklerini  görünce arayışa geçtiklerini belirten Müşerref Güven (74) ve Perihan Yıldız(62 ) isimlerindeki iki hayırseverler  Afrika'daki Benin'de ihtiyaç sahipleri için Su Kuyusu açtırdılar. 
Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Çanakkale İHH il başkanı Numan Yaşar” Hayır sever vatandaşlar beni telefon ile aradılar kedilerini bilgilendirdik. Bilgilendirme sonrasında, su kuyusu açma konusunda karar vererek 3000 Euro karşılığını Çanakkale İHH'ya bağışladılar. Nisan ayında projelenen su kuyusunun altı ay gibi süre sonunda tamamlanması sonucunda Çanakkale İHH temsilcisi tarafından hayırsever  vatandaşlara açılan su kuyusunun fotoğrafları ve görüntüleri teslim ettik çok mutlu oldular hatta duygulandılar Allah razı olsun” dedi.
(74) Müşerref Güven  ” Su hayattır biz geçmiş yıllarda tarlarda aylarca sıcağın altında çalışırdık hayvanlarımız sıcakta su arardı bu yüzden biz kırsal alanda olsun başka yerde olsun biz çeşmeye çok önem veriyoruz. Bu yüzden çeşme yaptırmak istedik fakat Televizyonlarda Afrika’da yaşayan vatandaşlarımızın su sıkıntısı çektiklerini görünce bu tür bir hayır işi yapmak istedik emeği geçenlerden Allah razı olsunşimdi çok mutluyum”dedi.
 
Ercan Özçetin