Güncel

Bayramiç Barajı'ndaki kuraklık havadan görüntülendi (VİDEO)

96 milyon 500 bin metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı'ndaki su seviyesi kuraklık nedeniyle 10 milyon metreküpe kadar geriledi. Baraj'da yaşanan kuraklık drone ile havadan görüntülendi.

Yağışların yetersiz olması nedeniyle 96 milyon 500 bin metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı'ndaki seviyesi 10 milyon metreküpe düştü. Baraj'da yaşanan kuraklık drone ile havadan görüntülendi.
Bayramiç barajının su seviyesinin şuanda yüzde 10’lara düştüğünü belirten Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, "Bunun sebebi de, şu anda özellikle Ekim-Kasım aylarında beklediğimiz bu sonbahar yağışlarının zamanda olmaması. Bundan dolayı ciddi şekilde barajlarımızdaki doluluk oranlarının düşmüş olduğunu görmekteyiz. Yalnız bu noktada çok sıkıntıya düşürecek ve çok tedirgin olacak daha ortada bir şey yok. Çünkü geçmiş yıllarda da defalarca bu barajın bu seviyelere hatta bu seviyelerden daha aşağılara indiği dönemler olmuştur. Ama istediğimiz yağışlar düşmeye başladığında bu barajın, 20 günde, bir ayda üzerinden taştığını, doluluk oranını yüzde 100’e tamamladığı dönemleri de bilmekteyiz. Ondan dolayı şu anda ciddi şekilde bölgemizde yağmur düşmemesinden dolayı doluluk oranımız ciddi şekilde düşük durumda. Ancak önümüzdeki günlerde oluşacak yağışlarla beraber yavaş yavaş dolmaya başlayacak. Yeni üretim sezonunda doluluk oranının oluşacak yağmurlarla beraber yüzde 100’lere ulaşacağını ve üreticilerimizin yine aynı şekilde geçmiş yıllarda olduğu gibi bu barajdan faydalanacakları sularla ciddi şekilde bölgemizde bir üretim yapacağını öngörmekteyiz" şeklinde konuştu.
 
Tuğba Kulasoy