Siyaset

"Kılıçdaroğlu'ndan olsa olsa çakma bozkurt olur" (video)

14 Mayıs'ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçilen Ayhan Gider, "“Seçim sonuçları açıklandı.

14 Mayıs'ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçilen Ayhan Gider, "“Seçim sonuçları açıklandı, yedili masada değişimler başladı. Daha dün HDP, PKK bayrakları altında söylem verenler, daha dün Selahattin Demirtaş'a özgürlük diye meydanları inletenler, bugün bir baktık ki utanmasalar bozkurt işaretiyle meydanları dolaşacaklar. Kılıçdaroğlu'ndan olsa olsa çakma bozkurt olur. Bozkurt'un Türk tarihinde bir anlamı vardır ki Kılıçdaroğlu da bu yan yana gelmez. Türk siyaseti açısından hoş bir şey değil bu yaşananlar” dedi.
14 Mayıs seçimlerinde AK Parti  1. Sıra Çanakkale Milletvekili Adayı olarak seçime girerek, milletvekili seçilen Ayhan Gider, bir otelde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Ayhan Gider'e İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas eşlik etti.
Gerçekleşen seçimler hakkında açıklamalarda bulunan Ayhan Gider, "Türk milleti ne zaman başı dara düşse kendi kahramanını kendi içinden çıkarmıştır, kendi liderini kendi içerisinden çıkarmıştır. Yurt dışından lider aramamıştır. Yurt dışından fikir aramamıştır. Bunu biz defalarca yaşadık. 1960’taki seçimlerinden sonra da yaşadık. 1980’den sonraki kesintide de yaşadık. 2002’de de yaşadık artık. Ekonominin dip yaptığı Ankara'da veya diğer IMF yetkilileri gelip memur maaşına, buğdayın fiyatına karar verdiği dönemde Türk milleti kendi liderini kendi içerisinden çıkarmış ve o günden bu yana 20 yıldır da Recep Tayyip Erdoğan'la yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz'da da bütün dış güçlerin kışkırtmalarına ve planlamalarına rağmen yine kendi iradesini kendi ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.
"YOĞUN BİR SEÇİM ÇALIŞMASIYDI"
Seçim sonucunda İYİ Partiye kaybettirilen ikinci vekil için üzgün olduklarını ve bunu ilk seçimde telafi edeceklerini ifade eden Gider, “Seçim sürecinde bunu hep söyledim ve şuna dikkat çekmek istedim. Bizimle derdi olan yerli ve milli ekipler çıksın, biz bütün eleştirileri kabul ederiz. Hiç öyle bir derdimiz yok ama diğer türlüsünü rakip bile kabul etmiyoruz, sadece içimizi acıtıyor diye söyledim. Çıktık, ilçe ilçe köy köy mahalle mahalle seçim çalışması yürüttük. Epey yoğun bir seçim çalışmasıydı. Çok az bir oyla ikinci vekilliği kaybettik. Bunun bir bin tane sebep söylenebilir, ama hiçbirinin önemi yok. Sonuç ikinci vekilliği kaybettik, Üzgünüz ve inşallah ilk seçimde bunu telafi edeceğiz” diye konuştu.
 
Tuğba Kulasoy