Turizm

Turist Rehberlerine Yönelik Kontroller Sürüyor

Çanakkale'nin turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve ziyaretçilere daha güvenilir rehberlik hizmetleri sunmak amacıyla, Çanakkale Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) tarafından yürütülen denetimler devam ediyor.

Turistlerin doğru bilgilendirilmesi ve turların daha profesyonelce gerçekleştirilmesi için yapılan denetimler, Çanakkale'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin daha bilinçli bir şekilde gezilerini yapmalarını hedefliyor. Turist Rehberleri Odası, hafta içi ve hafta sonu ziyaretçi yoğunluğu olan noktalarda turist rehberlerine yönelik ruhsat ve rehberlik hizmetlerinin denetlenmesini sağlıyor.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası'ndan yapılan açıklamada, “Çanakkale Valiliği himayelerinde Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) olarak katılımlarımızla gerçekleştirilen Belgesiz, Sahte Rehberlik faaliyetlerinin tespitine yönelik denetim faaliyetleri gerçekleştirildi. Denetim faaliyetleri ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı yerler göz önünde bulundurularak Çanakkale'nin birçok noktasında gerçekleştirilmektedir. Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) olarak ‘Belgesiz, Sahte Rehberlik’ faaliyetlerine yönelik denetim faaliyetlerimize önümüzdeki aylarda devam edeceğiz” denildi.

Turizm denetimleri, Çanakkale'nin turizm alanındaki gelişimini desteklemek ve ziyaretçilere kaliteli bir deneyim sunmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tuğba Kulasoy