Güncel

“Vatanı en çok seven, görevini en iyi yapandır”

Lapseki’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. Yıl Dönümü törenlerle kutlandı.

Sabah törenlere hükümet konağı önünde başlandı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Özden tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Daha sonra hava muhalefeti nedeniyle Plevne ilkokulu kapalı spor salonundaki programa geçildi. Burada saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam önemini belirten konuşmayı ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Özden, yaptı . Özden” Temeli19Mayis'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından“milli egemenlik" ilkesi ile, Birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış ,çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.

Bugünde vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli irade"nin  yaşatılması hepimize ve özellikle de Attürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görev düşmektedir. Unutmayınız ki sizler; Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki :her 19Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız rengini,sizasil Türk evladının damarlarında ki asil kandan almaktadır.   

Unutmayınız ki “Vatanı en çok seven, görevini en iyi yapandır’ Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, Belediye Başkanı Atilla Öztürk, Cumhuriyet başsavcısı Ozan Koç, AK Parti, ilçe Başkanı Hasan Engin, CHP İlçe Başkanı Şükrü Aldemir, İYİ Parti İlçe Başkanı Erdinç İş, MHP ilçe başkanı Hüseyin Sevinç, Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin, daire müdürlerin katıldığı kutlama programında öğrenciler tarafından,Judo Gösterisi, Tekvando Gösterisi,  Halat Çekme Yarışı, Çuval Yarışı ardından ödül töreni düzenlendi.

 

19 Mayıs coşkusunu fener alayı ardından gençlik konseri.

Lapseki Belediyesi Milli Mücadelemizin başlangıcının 105. yıl dönümünde fener alayı ve ardından gençlik konseri.Çağatay Bayram ve Orkestrası ile başlayan muhteşem gece, DJ Jordan konseriyle son buldu.

 

Ercan Özçetin