Güncel

Ayvacık'a Yaşam Vadisi! (VİDEOLU)

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde güven tazeleyerek göreve devam ediyor.

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde güven tazeleyerek göreve devam ediyor. Boğaz Medya'ya yaptığı özel açıklamalarda, ilçede gerçekleştirilen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Bayram, Ayvacık'ın yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

 

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda da ciddi önlemler alınmış durumda olduğunu belirten Başkan Bayram, "Elimizde net bir bilgi olmamasına rağmen yeni yatırımlar için ödenek olmayacak. Bu da yeni yatırımların tasarruf tedbirleri kapsamında yapılamayacağı anlamına geliyor. Benin Ayvacık’ta ikinci dönemin ve 1 dönemden yarım kalan ve bitirme sözü verdiğimiz Pazar Yeri Projemiz vardı. Bu projemizi bitirmek ve Ayvacık halkının kullanımına en kısa sürede sunmak istiyoruz. Ancak tabi Tasarruf tedbirleri kapsamında bakanlık bu yatırım için ihaleye çıkmamıza izin verirse bu projemizi hızlıca gerçekleştireceğiz. Tamamlanamayan projelerimizden biride %90’ı birmiş olan kreş projemiz. Zaten neredeyse tamamlandı diyebileceğimiz bu projemizi yazın Ayvacık halkının hizmetine sunmak istiyoruz.   Şu an işletmesi Belediyemizde bulunan Çamlık restaurant cafe’ nin karşısında 110 dönüm arazi alanı olan ve bizimde mesire yeri olarak projelendirdiğimiz bir alan var. İlçe orman müdürlüğünden bu 110 dönümlük alanı 20 yıllığına kiraladık. Bu geniş alanda da yöresel pazarların yapılabileceği Ayvacık halkının kendi ürettiği peynir, zeytin, zeytin yağı salçasını domatesini Ayvacık Çanakkale yolunu kullanan yerli ve yabancı turistlere satabileceği bir alan oluşturmak istiyoruz. Tabi bu geniş alan içerisine bir restaurant’ ta yapacağız. Bu proje hem belediyemize gelir sağlayacak. Hem de insanlarımızın ailece gelip dinlenebileceği yemek yiyebileceği sosyalleşebileceği bir alan oluşturmuş olacağız” dedi.

 

"Burada nüfus çok hızlı artmaya devam ediyor"

İnşaatına yerel seçimler öncesi başladıkları 21 Eylül tesislerinin olduğunu ifade eden Başkan Bayram, "Kafeterya, aromatik bitki bahçeleri, basketbol, voleybol alanları olduğu ve yürüyüş yollarının bulunduğu bir alan bu alan. Bu alanda çocuk park ve oyun grupları da olacak. Bu yeşil alan  toplam 12 bin metrekare. Bu projemiz Ayvacığın yaşam vadisi olacak. Bu projemizi hızla bitirmeyi planlıyoruz. Çünkü bu alan Ayvacık’ta yeni yerleşimlerin oluşmaya başladığı bir alan. Bu alan üniversitenin de olduğu bir alan ve bu alanda neredeyse bir köy nüfusu kadar nüfus oluşmuş durumda ve burada nüfus çok hızlı artmaya devam ediyor. Ve bu bölge yerleşim için tercih ediliyor. Üniversitenin fakültesinde okuyan öğrencilerde 21 Eylül tesislerini çok sık kullanacağını tahmin ediyoruz. Bu yatırımı da en hızlı bir şekilde hayata geçirmek için gayret göstereceğiz” diye konuştu.

"Bu projelerimizi tamamlayacağız"

Gelişen Ayvacık için projelerini, özelliklede insana dokunacak projelerini hızla bitirmek ve Ayvacıklıların hizmetine sunmak istediklerini söyleyen Başkan Bayram, "Ancak tabi hazine bakanlığının açıkladığı bir tasarruf tedbirleri var. Bu tasarruf tedbirlerinin detaylarını da ekonomik tedbir paketi yeni açıklandığı için çok detaylı bilmiyoruz. Ekonomik şartlarımızı zorlayacağız tabi bu süreçte ekonomik şartlar her geçen gün zorlaşıyor. Artan maliyetler projelerin maliyetlerini de arttırıyor. Eğer ekonomik tedbirler kapsamında projelerimizi yapmayı sürdüremeyecek bir durum ortaya çıkarsa kendi belediyemiz geliri ile yavaş yavaşta olsa bu projelerimizi tamamlayacağız” dedi.

Tuğba Kulasoy