Siyaset

Lapseki bu ziyareti konuşuyor

DEVA Partisinin ilk ziyaretçileri arasına giren ve iktidar partiye yakınlığıyla bilinen partide çeşitli kademelerde görev alan Şaban Kılıçan, siyaset kamuoyunda çarpıcı ifadelerle yapılan yorumları üzerine topladı.

 
DEVA Partisinin ilk ziyaretçileri arasına giren ve iktidar partiye yakınlığıyla bilinen partide çeşitli kademelerde görev alan Şaban Kılıçan, siyaset kamuoyunda çarpıcı ifadelerle yapılan yorumları üzerine topladı.
 
Pandemi tedbirleri nedeniyle kıraathaneler, kafeler ve benzeri buluşma alanları önemler çerçevesinde kapatılınca Lâpsekili sokakta yapılan ayak üstü sohbetlerde iktidar kanadını yakınlığıyla bilinen ve bir maden şirketinin de yetkilisi olarak görev alan Kılıçan’ın bu ziyaretine ilginç bir değerlendirme getirdiği gözlendi. Lapsekililer; ‘’Bu ne perhiz bu lahana turşusu. İktidardan kopmuş muhalif kalıp yeni parti kurmuşlar ile bu yakın temas gelecek için siyaset hesabına benziyor’’ şeklinde ifadeler ile duruma çarpıcı bir yorum getirdi.
Siyaset kamuoyu ‘’Hem iktidar kanadında yer alacaksın hem de iktidardan kopup yeni denizlere yelken açanlara rüzgar olacaksın’’ şeklinde sert bir yorumda bulunup sokak ortasında ikili üçlü ayak üstü sohbetlerde ziyaretin ardında adeta neden aramaya başladıkları gözlendi.
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) genel başkanı ve Ak Parti’nin eski kurmaylarından Ali Babacan’ın 25 Kasım tarihinde Çanakkale’de gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret sonrası uğradığı adres Lâpseki olmuştu. Babacan Lâpseki’de davullu zurnalı karşılama ardından partisinin ilçe başkanlık binasını hizmete açmıştı.
Çanakkale’de de teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren ve bir çok ilçede ilçe başkanlığı oluşturan DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Babacan’ın diğer ilçeleri bırakıp Lâpseki’de gövde gösterisi yapması da, Lâpseki siyaset kamuoyunun konuştuğu bir diğer yaşanmışlık oldu.
DEVA Partisi’ne Lapseki İlçe Başkanlığı açılışı sonrasında ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan ilk isimlerden olan, iktidar partide görev de alan Şaban Kılıçan için dile gelen yorumlardan dikkat çeken yorumlardan bir diğeri ise şu sözlerle dilden dile dolaşmaya başladı:
‘’Gelecek hesapları seziyoruz. İlk seçimde birileri istifa edip partiyi yönetimsiz bırakırsa şaşırmayacağız’’.
 
Tuğba Kulasoy