Daha sonra İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programa geçildi. Lapseki Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi programı düzenlendi. Kaymakam Dr. Fatih Çelikkaya ve Belediye Başkanı  Eyüp Yılmaz’ında katıldığı program saygı duruşunun ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan yaparken24 Kasım Günü, Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde “Başöğretmen” sıfatı alması vesilesiyle, 1981 yılından beri “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Günümüz dünyasında en yüksek katma değer sağlayan yatırım şüphesiz insana yapılan yatırımdır. Sizler de “Mutlu çocuklar, güçlü Türkiye” diyerek Türkmilletinin milli varlığına ve geleceğinin inşasına her zaman olduğu gibi bugün de öncülük etmektesiniz. Bu mukaddes mesleği tercih eden, onun getirdiği maddi manevi sorumluluğu sırtlayan, öğrencisinin içindeki cevheri keşfeden, onlarda farkındalıklar yaratan, onların gözlerinin içine hep dikkatle bakan sizler; okulda, sınıfta, yeri geldiğinde de ekran karşısında, telefonun ucunda onları şefkatle sarmaya, yollarını aydınlatmaya devam ediyorsunuz. İçinden geçtiğimiz salgın günlerinde şahit olduk ki değişimler sizi durdurmuyor, yenilikleri cesur adımlarla karşılıyorsunuz. Değerli meslektaşlarım, bizler biliyoruz ki güzel işler güzel mekanlarda olur, güzel işler de güzel mekanları hak eder. Boğazın incisi olan ve birçok büyük projeye ev sahipliği yapan ilçemizde de eğitim camiası olarak daha iyi işleri, daha güzel mekanlarda yapmamız için çok değerli çalışmalar, çok değerli yatırımlar yapılmakta.
Bu yatırımların insanımıza, ve eğitim camiamıza ulaşmasında büyük katkısı bulunan Sayın Valimiz İlhami Aktaş’a, Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’a, Her zaman bizlerin yanında olan ve yatırımların kazanılmasında büyük emekleri olan Kaymakamımız Sayın Fatih Çelikkaya’ya ve Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Yılmaz’a huzurlarınızda tüm eğitim camiası adına teşekkürlerimi sunarım. Kıymetli öğretmen arkadaşlarım, Eğitim çalışmalarının çok güzel ortamlara ihtiyacı vardır, bu ortamların en iyi şekilde ve çağa uygun olarak donatılmış olması da gereklidir ancak bunların hepsi en ileri seviyede yapılmış olsa da bir okulu okul yapan öğretmendir. Bundan dolayıdır ki öğretmen eğitimin sadece bir unsuru değil, eğitimin
ana karakteridir. Almadan veren, kibirlenmeden gurur duyan, gösteriş yapmadan paylaşan, karşılık beklemeden seven, ağlarken gülebilendir öğretmen. Yunus’ta gönülden bir şiirin sesi, Mevlana’da sonsuz sevginin kıvılcımı, Fuzuli’de devası olmayan bir aşktır öğretmen. Tarihin akışını yön veren cihan padişahı Fatih’e rehber olan hocası Akşemseddin’dir öğretmen. Alparslan’ı, Fatih’i, Yavuz’u ve Mustafa Kemal’i yetiştirendir öğretmen. Vatan aşkıyla yüreği titrerken görevi başında şehit olandır öğretmen.
Bu duygu ve düşüncelerle konuşmalarıma son verirken her şartta vicdanıyla yol alan, şefkatiyle güven veren her bir öğretmen arkadaşıma şahsım, öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum. Başta büyük önder, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.Meslektaşınız olmaktan gurur duyduğumu bilmenizi istiyor, öğretmenler gününüzü içtenlikle kutlarken bizleri öğretmenler günümüzde yalnız bırakmayan tüm misafirlere şükranlarımı sunuyorum”dedi.” 
Ardından  Adaylık süreçleri biten öğretmenlerin yemin töreninin ardından, şiir, resim ve anı dallarında dereceye girenlere Kaymakam Dr. Fatih Çelikkaya, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Engin Gür tarafından hediyeleri verildi. Daha sonra  emekli olan öğretmenlere onur belgesi verildi. Müzik dinletisinin ardından program sona erdi.
 
Ercan Özçetin