Kış Tedbirleri Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Çanakkale’yi olumsuz etkileyebilecek meteorolojik olayların meydana gelmesi muhtemel olup, konuya ilişkin alınması gereken tedbirler açısından idari sorumluluğu bulunan kurum ve kuruluşlarca alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi ve varsa eksiklerin giderilmesi için kış tedbirleri koordinasyon kurulu toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Toplantıya; Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yasin Pala, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Handan Serap Özyayla Kenar, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.
 
Toplantıda; ili olumsuz etkileyebilecek meteorolojik olayların meydana gelmesi halinde genel hayatı kısmen veya tamamen etkileyecek durumlarda, kurum ve kuruluşlarca alınacak tedbirler ve önlemler değerlendirildi. Kış mevsiminde, vatandaşların yaşayabilecekleri sıkıntıları bertaraf etmek için kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışmalarının önemine vurgu yapan Vali İlhami Aktaş, Çanakkale’de vatandaşların huzurlu, güvenli ve yaşanılabilir ortamda hayatlarını Sürdürmeleri için kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli tedbirleri alması talimatını verdi. Toplantı, kış aylarında alınacak tedbirlerin detaylı şekilde görüşülmesi ile sona erdi.