İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan yüzlerce personelin "terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine" özel teftiş başlatıldığını duyurdu. CHP’li Parti Başkanları ve Belediye Başkanları, İmamoğlu için destek paylaşımlarında bulundu.Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan ve  CHP Lapseki İlçe Başkan Yaşar Şaban Genç de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak destek verdi.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan yüzlerce personelin "terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine" özel teftiş başlatıldığını duyurdu. Bakan Soylu, "Bu konu siyasi değil, bir güvenlik meselesi" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise belediyede çalışan 86 bin personelin yanında olduğunu söyledi, Soylu'yu görevini yerine getirmemekle suçlayarak istifaya çağırdı.

Bakanlık tarafından başlatılan özel teftiş ile ilgili CHP’li Belediye Başkanları ve parti başkanları da İmamoğlu için destek paylaşımlarında bulundu.
Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak destek verdi. İmamoğlu ile fotoğrafını da paylaşan Başkan Doğan,  İstanbul’un halk tarafından seçilen Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanındayım ve daima yanında olacağım. Çünkü Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var!” dedi.
 
CHP Lâpseki İlçe Başkan Yaşar Şaban Genç de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak destek verdi. İmamoğlu ile fotoğrafını da paylaşan Genç, “İstanbul halkının oylarıyla iki defa seçilmiş Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız” notunu düştü.
Tuğba Kulasoy