2011 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars milletvekili olarak meclise giren Ahmet  Arslan, Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak 2016-2018 yılları arasında görev yapan Kars milletvekili Ahmet  Arslan, Lapseki de 1915 Çanakkale Köprüsünü AK Parti Çanakkale Millet vekili Jülide İskenderoğlu ile birlikte  gezdikten sonra Lapseki Belediyesini ziyaret etti.
 
Belediye girişinde Kars milletvekili olarak meclise giren Ahmet  Arslan ve AK Parti Çanakkale Millet vekili Jülide İskenderoğlu’u Belediye başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti ilçe Başkanı Namık Ergin, belediye meclis üyeleri karşıladılar.
Belediye makam odasında Belediye başkanı Eyüp Yılmaz, yapılan ve yapımı devam eden işler konusunda Kars milletvekili olarak meclise giren Ahmet  Arslan ve beraberindekilere brifing verdi.
Ardından Geçmiş dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevi yapan Kars milletvekili Ahmet  Arslan yaptığı açıklamada” Ben Çanakkale’ye geldiğimde kendimi evimde gibi hissediyorum. Birincisi Çanakkale Sarıkamış kardeşliği var ecdattan yadigar ben bu kardeşliği çok daha önemsiyorum. Rabbim nasip etti bakanlık döneminde söz verdiğimiz Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın himayelerinde yapacağız dediğimiz işlerin çoğunun bu gün bitmek üzere veya bitmiş olduğunu gördüm ben. Bunların en kıymetlisi 1915 Çanakkale köprüsü sembolleriyle ve memlekete sunacağı hizmetle çok kıymetli az önce hep birlikte gezdik ve çok gururlandık. Sayın Cumhurbaşkanımız 18 Mart 2022 den daha önce açacağını deklare ettiler. Ben gelirken Malkara’dan itibaren yolu da kullandım yol tamamen bitmiş. Bundan bir buçuk ay kadar önce sayın bakanımızın köprü ziyareti sonrasında peş peşe tv lerde programlar yapıldı bir tanesinde zatın biri kendine göre meşhur bir gazeteci, dedi ki efendim Çanakkale  köprüsünün ihale süreci açıklanınca ben kalktım Çanakkale’ye gittim her iki yerde de Çanakkalelilerle konuştum kaç araba geçiyor. Şimdi bu muhteşemlikte, o dünya projesini sadece o dönem yazın kaç kişinin geçtiğini indirgerseniz gerçekten bu projeye yazık olur. Bu proje sadece yazın tatil için gidenler için değil muhteşem Çanakkale’nin ürettiklerini hedef pazarlara kolay göndermesi, ham maddeyi fabrikalarına kolay getirmesi ve bu bölgenin sanayisinin , ekonomisinin, istihdamının artmasına artması anlamına gelir”dedi.
 
Ercan Özçetin