Lapseki Belediyesi sporcusu Feyzullah Aktürk, Avrupa U23 Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Çanakkale’ye gurur yaşattı.

Milli güreşçiler, U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında üç ayrı kategoride 20 madalya kazanarak tarih yazdı. Bulgaristan’da yapılan U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında Türkiye madalyalara adeta ambargo koydu ve tarihi başarılara imza attı. Milliler, 20 madalya ile hem en çok kürsüye çıktığı turnuvayı tamamladı hem de 3 ayrı kategoride de Avrupa’da ilk 3 arasına girdi. Plovdiv şehrinde düzenlenen ve 27 ülkeden sporcunun katıldığı şampiyonayı Türkiye 4 altın, 4 gümüş ve 12 bronz madalya ile tamamladı. Böylece Türkiye, kazandığı 20 madalya ile U23 Avrupa Şampiyonasında en fazla madalya kazandığı turnuvaya imza attı. Milliler, bundan önce en fazla madalyayı, 2018’de düzenlenen şampiyonada 17 kez kürsüye çıkarak yaşamıştı. Öte yandan Türkiye, kadınlar serbest stilde Avrupa şampiyonu, erkekler grekoromen ve serbest stilde de Avrupa ikincisi olarak tarihinde ilk kez üç kategoride de Avrupa’da ilk 3’e girmeyi başardı.

FEYZULLAH AKTÜRK’TEN ALTIN MADALYA
U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında Türkiye, madalyalara adeta ambargo koydu. Bulgaristan’ta düzenlenen şampiyonada mindere çıkan Lapseki Belediyesi sporcusu Feyzullah Altın, Avrupa şampiyonu oldu. Erkekler serbest stilde 92 kg’da final maçı için mindere çıkan Feyzullah Altın, Alman sporcu Jashua Davit Philip Morodion ile karşı karşıya geldi. Mükemmel bir performans gösteren sporcumuz güçlü rakibini 10-0 teknik üstünlükle yenerek altın madalya alıp ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmeyi başardı.
Bu arada Feyzullah Aktürk, şampiyonada karşılaştığı üç rakibini de teknik üstünlükle, sayı tuşuyla yenerek rakiplerine hiç puan vermedi. Milli sporcu Slovak Viliam Oross’u da 10-0, Kuzey Makedonyalı rakibini 10-0, yarı finalde Gürcü güreşçiyi 11-0, finalde de Alman sporcuyu 10-0 yenerek 41 puan topladı, “41 kere maşallah” dedirtti.
Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde düzenlenen Avrupa U23 Güreş Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu olan milli sporcumuz Feyzullah Aktürk’ ü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” denildi.