Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, Ziraat odası başkanı İsmail Sevim’i odada ziyaret ederek günlerini kutladı. Kutlama ziyaretine Lapseki Belediye başkanı Eyüp Yılmaz da eşlik etti.
 
Lapseki  Ziraat Odası Başkanı Sevim ve Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kaçan,  14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle çiftçileri gününde tarlalarda ziyaret ederek  günlerini kutlayıp sıcaktan korunmaları açısından şapka ve çeşitli hediyeler de takdim etti.

 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle bir açıklama yapan Belediye başkanı Eyüp Yılmaz,” Çiftçiler günü olması nedeniyle çiftçilerimizi temsilen sizleri ziyaret etmek istedik tüm çiftçilerimiz ve üreticilerimizin   günülerini kutluyorum. İnşallah tüm çitçilerimiz bekledikleri ürünleri alırlar ve iyi fiyata satarlar. Binde kendim çiftçiyim geçtiğimiz dönemlerde bende bir dönem Ziraat odası başkanlığı yapmıştım. Gönlümüz istiyor ki çitçimiz üreticimiz para kazansın emeklerinin karşılığını alabilsinler zaman zaman elbette ki sıkıntılar yaşanıyor dolu, don  gibi sıkıntılar yaşanabiliyor konuştuğumuz hep meyvecilik ama kuru tarımda var tabi ki ilçemizde dünyaca ünlü kirazımız, ve çeşitli dünya ülkelerine ihraç olan şeftalimiz  temennimiz iyi bir yıl olur üreticimiz bol ürün bereketli para kazanırlar  inşallah ”dedi.
 
Ercan Özçetin