Belediye başkanı Eyüp Yılmaz, Başkan yardımcıları Necdet Çelik ve Aynur Bozkurt ile birlikte belediye hizmet binası önünde vatandaşlara Çanakkale domatesi fidesi dağıttılar.
 
Elli Bir Bin fide kısa zamanda bittiBelediye başkanı Eyüp Yılmaz”Lapseki belediyesi olarak üreticilerimizi ve çiftçilerimizi desteklemeye yanlarında olmaya devam ediyoruz. Fen işleri müdürlüğü park ve bahçeler ekipleri tarafından, desteklerimiz kapsamında Çanakkale’mizin yerli tohumundan üretilmiş 51.000 adet “Çanakkale domatesi fidesi’’ dağıtımını belediye başkan yardımcılarımız ile birlikte yaptık.
Geçtiğimiz yıl ilk defa 30,000 fide dağıtmıştık bu yıl bu sayıyı arttırarak 51,000’e çıkardık. Vatandaşlarımızın ilgisi bizleri mutlu etti bizleri kendi evleri ve bahçelerine yetiştiğinde domates yemeğe davet ettiler.Bu yıl iklim koşullarından dolayı Kirazımız geç kaldı inşllah 20-26 Haziran tarihleri arasında son iki yıldır pandemiden dolayı kutlayamadığımız kiraz ffestivalini dolu dolu kutlamak istiyoruz. Pazartesi gününden başlayan çeşitli etkinliklerimiz hafta boyunca sürecek ve Pazar günü gecesinde konser ile birlikte sona erecek”dedi.
 
Ercan Özçetin