Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı’ya bir ziyaret gerçekleştiren Lâpseki Çevre Koruma, Üretim ve Dayanışma Derneği (Lapsekider) Başkanı Muammer Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri özellikle Lâpseki, Çardak ve çevre köylerinde suyun ve doğanın korunması için çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini dile getirdi.
Lâpseki Çevre Koruma, Üretim ve Dayanışma Derneği (Lapsekider) Başkanı Muammer Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Vural, Kadri Gül, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.
Başkan Şimşek ve üyeler,   Lâpseki, Çardak ve cevre köylerin hem doğa hem de içme ve kullanma suyu anlamında, çevreki maden ocakları sebebi ile tehlikede olduğunu aktararak bu anlamdaki mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.
Çataltepe Köyü yakınlarında yer alan Çinko, Kurşun, Bakır (Kompleks) Yeraltı Maden İşletmesi Kapasite Artırımı, Kırma Eleme ve Zenginleştirme Tesisi'nin Büyük İskender'in Gronikos savaşına giderken ordusuyla geçtiği  Kolonai (İliokolone) Antik Kenti'ne sadece 3 km uzaklıkta olduğu, ayrıca koruma statüsünde olan boz ayıların yaşadığı bölge de bulunduğu vurgulandı.
Öte yandan,  Lâpseki, Çardak ve cevre köylerin içme ve kullanma suyunu sağlayan Bayramdere Barajı'nın bölgedeki altın işletmelerinin yanı sıra kurşun, bakır işletmelerinin de kirletici etkisine maruz kalacağı yeniden dile getirildi. Ziyaret karşılıklı iyi niyet temennileri ile sona erdi.
Tuğba Kulasoy