Prof.Dr. Şener, en önemli şeyin temizlik olduğunu dile getirdi. Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile ilgili açıklamasında;  hastalığın henüz Türkiye’de görülmediğini de  dile getirdi.
Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Alper Şener yeni olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde görülen maymun çiçeği hakkında korunma önerilerinde bulundu Şener; “ Bireysel; el hijyeni, su, sabun veya alkollü dezenfektan, bize has kolonya’’ dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Alper Şener; ‘’Bireysel; el hijyeni su ve sabun veya alkollü dezenfektan bize has kolonya,  Cansız yüzeyde düşük düzeyli dezenfeksiyon yeterli. Klor, deterjan(standart) ama havlu -nevresim (oteller için) yıkama ısısı önemli ( ideali >60C) 3. Riskli alanlar farkına varmadan temas riskin tuvaletlerde in yüksek olduğu alanlar, dikkat edilmesi gerekenler, otellerde yıkama ısısı, genel umumi temizlik (alaturka daha güvenli) hamam- sauna - havuz- Aquapark-spor tesisleri için özel hijyen kuralları planlaması’’ dedi.
 
“COVİD 19’DAN ÇOK TEDİRGİN EDİCİ”
 
Prof. Dr Şener  sözlerine; “Eğer salgına döner ise; COVİD-19 kadar öldürücü seyretmez ama daha çok tedirginliğe/ korkuya sebep olabilir, sebep  cilt döküntüleri'' diye konuştu.
 
Tuğba Kulasoy