Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan  Lapseki Kiraz Festivaline bu yıl Tarım Hayvancılık ve Otomotiv sektörleri de eklendi. 
Birbirinden güzel etkinlikler ve konserlerin yer alacağı 37 Kira Festivali gün sayarken, genişleyen konsept ile Festival bir çok sektörü de vatandaşlar ve çiftçilerle buluşturacak.
ZARA KULAKLARIN PASINI SİLECEK
Tarım, teknoloji ve eğlencenin bir arada olduğu Festival’in finalinde ise Türkü Sanatçısı Zara sahne alacak. Türk Halk Müziği başta olmakla müzik dünyasına pek çok eser kazandıran ve seslendirdiği eserlerle vatandaşların gönül tellerini titreten Zara, Kiraz festivali finali için Lapseki’de sahne alacak.  Birbirinden güzel etkinliklerin yer alacağı Festivalin Finali gerçekleştirilecek olan 26 Haziranda sahneye çıkacak olan ünlü Sanatçı, kulakların pasını silecek.
 ‘Lapseki Belediyesi Kiraz Festivali’ 20-26 Haziran tarihleri arasında başlayacak. Kiraz festivali programı 20 Haziran Pazartesi günü Hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk konularak başlayacak. Ardından Çarşı meydanında toplanarak bando takımıyla birlikte kortej yürüyüşüyle birlikte sahilde 15 Temmuz Şehitler Parkı’na geçilerek festivalin açılışı yapılacak. Ardından sahilde yöresel ürünlerin sergilendiği statların açılı yapılacak.
BU YIL İLK  KEZ YEMEK YARIŞMASI YAPILACAK
Akşam da gençlere yönelik konserler olacak.  Festivali 2. Günü kitap fuarı, futbol turnuvası, akşam Roman orkestrası. 3. Gün bu yıl ilk kez yapılan yemek yarışması, kitap fuarı, futbol turnuvası ve akşam minder güreşi, 4. Gün kitap fuarı, bayan çiftçiler yarışıyor, futbol turnuvası, Belediye türk sanat müziği konseri, 5. Gün geleneksel Lâpseki  hayırı, kitap fuarı, bayan çiftçiler yaraşıyor, Türk halk müziği konseri, 6. Gün Yelken yarışları, kitap fuarı, halk oyunları gösterisi 7 gün yelken yarışları final karşılaşmaları ve akşam Zara konseriyle program sona erecek.
 
Tuğba Kulasoy