Özelikle Atikhisar barajı bölgesi, deniz kenarındaki alanlarda devriye ekipleri hem hafta sonları hem de akşamları sık sık denetim yapılıyor. Bu denetimlerde alanlarda bulunan vatandaşlar uyarılıyor. Sadece ateş yakmak değil, bu alanlara girişler de yasak oluğu için vatandaşlar alanlardan çıkartılıyor. Karar tam duyulmadığı için ilk etapta vatandaşlar uyarılıyor. Sonraki süreçte vatandaşlara ceza kesileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz gün AFAD İl Müdürlüğü’nün hafta sonunda yaşanması beklenen şiddetli rüzgârın, orman yangını riskini artırması yönünde uyarıda bulunmasının ardından, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınlarıyla mücadele etmek amacıyla ilave tedbirler aldı.

“02 TEMMUZ -15 EYLÜL TARİHLERİ SÜRESİNCE GİRİŞLER YASAKLANMIŞTIR.”

Vali İlhami Aktaş’ın imzacısı olduğu ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamada; Çanakkale İlindeki ormanlık alanlara görevliler dışında 02 Temmuz -15 Eylül tarihleri süresince girişler yasaklanmıştır”  ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞLAR UYARILIYOR

Yasağın hemen ardından ekipler alanlara çıkarak vatandaşları uyardı. Hem orman ekipleri hem de jandarma ekipleri alanlara ekip çıkarttı. Özelikle Atikhisar barajı bölgesi, deniz kenarındaki alanlarda devriye ekipleri hem hafta sonları hem de akşamları sık sık denetim yapılıyor. Bu denetimlerde alanlarda bulunan vatandaşlar uyarılıyor. Sadece ateş yakmak değil, bu alanlara girişler de yasak oluğu için vatandaşlar alanlardan çıkartılıyor. Karar tam duyulmadığı için ilk etapta vatandaşlar uyarılıyor. Sonraki süreçte vatandaşlara ceza kesileceği belirtiliyor.

Tuğba Kulasoy