15 Temmuz Şehitler Meydanında toplanan Lapsekililer,  İlçe Kaymakamı Doktor Fatih Çelikkaya, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz önderliğinde 15 Temmuz Şehitler parkına yürüdü. Mehteran takımı eşliğinde gerçekleşen kortejde ellerinde Türk bayraklarıyla katılan Lapsekili vatandaşlar demokrasi nöbetine sahip çıktı. 15 Temmuz Şehitler Parkında bir dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşının hep bir ağızdan okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik Günü Anma programında kuranı kerim tilaveti, ilahiler ve şiirler okundu.  Gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 temmuz mesajının yayınlanmasının  ardından  Lapseki  Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz Lapsekili hemşerilerine hitap ederek demokrasiye sahip çıkılması çağrısı yaptı.

HAİNLER 15 TEMMUZ’DA VATANDAŞIN ŞANLI DİRENİŞİNİ GEÇEMEDİ
Yılmaz 2016 da gerçekleşen hain darbe girişimi ile ilgili olarak "FETÖ ile ilgili Silahlı Kuvvetlerden örnek vermek gerekirse, öğrenci alımlarında yüzde 100 etkililerdi. Daha önceden onların yerleştirdiği adamlar seçici kurullarda oldukları için kendi adamlarını rahatlıkla askeriyenin içindeki pozisyonlara yerleştirip, kadrolaşıyorlardı. Bunları darbe olduktan sonra ve soruşturmalar esnasında öğreniyoruz. Okula yeni başlayan öğrencileri kendilerinden değillerse disiplinsizlikten atılıyordu ve yerlerine gelenler kendi adamları oluyordu. Kurdukları sistemde kaymakamlar, öğretim görevlileri veya silahlı kuvvetlerden kendilerinden olan kişileri ise her zaman iyi yerlere, ülkenin batı bölgelerine ve terör olmayan bölgelerinde görev verirlerdi. O zamanlar bunları anlayamıyorduk; 15 Temmuz gecesine kadar. Benim görev yaptığım dönemlerde fırtına gibi subaylarımız vardı. Onlar ısrarla kendi adamlarına görev verirlerdi. Öyle bir yapı ki temsilen kendilerini bukalemun gibi gizleyip kamufle oluyorlar.  Devletimiz bu konuda çok iradeli ve hala operasyonlar devam etmektedir.  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurulduğu günden itibaren, "devletin kılcal damarlarına" sızmak için her türlü yolu deneyen, "cemaat" kisvesi altında yaptığı hukuksuzluklar deşifre olunca 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan hain terör örgütü, milletin sarsılmaz imanı ve vatan aşkıyla gösterdiği direnişi geçemedi. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile sokaklara çıkan vatandaşlarımız hain darbecilere karşı durmuş ve kara geceyi aydınlatmış ülkenin geleceğini hain kumpasçıların eline bırakmamıştır. 15 Temmuz gecesi hayatları pahasına ülkelerini savunarak hainlerin katlettiği 249 vatandaşımızı saygı ve minnet ile anıyoruz” dedi.
Lapseki Belediye Başkanının konuşmasının ardından  Tiyatro gösterisinin sahne aldığı gecede Abdülkadir Katra ve ekibi 15 Temmuz temalı oyunu sergiledi. Oyunun sergilenmesinin ardından  Lapseki Belediye başkanı  Eyüp Yılmaz sahneye çıkarak Katra Tiyatro Ekibi adına Abdülkadir Katra’ ya hediye takdim etti. Okunan selaların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik Günü Anma programı sona erdi.

Ercan Özçetin - Tuğba Kulasoy