Çanakkale’de ikamet eden sığınmacı ve yabancı uyruklu vatandaşların genel durumunu değerlendirmek, sosyal uyuma yönelik katkı sunmak, yaşanabilecek her türlü sorun ve sıkıntıya çözüm üretmek ve uyum faaliyetleri konusunda istişarelerde bulunmak amacıyla İl Göç Kurulu Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.
 
İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutan V. SG. Yüzbaşı Ömer Serhat Uysal, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Velican Doğru, il müdürleri, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
İl Göç İdaresi Müdür Vekili Velican Doğru tarafından ülkenin göç yönetimi, ilin göçmen profili ile ildeki yabancılarla ilgili gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında katılımcılara sunum yapıldı. Ülkemizin dünyada barış ve adaleti sağlayan ve mazlum halklara yardım elini uzatan bir ülke konumunda olduğunu vurgulayan Vali İlhami Aktaş, Çanakkale’de bulunan yabancı misafirlerin toplumla uyumunu kolaylaştırmak; eğitim, sağlık, sosyal ve yerel hizmetlerin sağlanması ve karşılaşılan sorunları çözmek için paydaş kurumlarla birlikte çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. İl Göç Kurulu Toplantısı görüş ve önerilerle sona erdi.
 
Haber Merkezi