İç pazarda da artan girdi maliyetlerine takılan şeftali yetiştiği arazi ile aynı değeri göremeyince içine girdiği kasası kadar para etmedi. Üreticinin zararın kıyısından dönme çabası ile 2 TL’den meyve suyuna verdiği aynı ürün, aynı ilçenin marketlerinde 10 liranın da üstünde bedellere satılınca “Bu ne yaman çelişki” dedirtti.
 
Günlerdir kamuoyunun gündeminde yer alan ve Türkiye’nin meyve deposu olarak bilinen Umurbey’de şeftali üreticisi bu yıl perişan oldu.  Verimli ve bereketli geçen sezona rağmen  ihracattan beklediği talebi göremedi. İç pazarda da maliyetlerin altına kalan şeftali üreticisi ürününü 2 TL’den meyve suyuna vermek zorunda kaldı.
 Kasasının bile pahalı olduğu şeftali tarlada 2 TL, beldedeki market zincirinde ise tüylü şeftali 13.9 TL, tüysüz şeftali olarak bilinen nektarin ise 17.9 TL. Bu fiyat farkı beldede adeta şaşkınlık yarattı. ,
 
UMURBEY’DEKİ MARKETTE 18 TL             
 
Tarlada 2 TL’ye satılan şeftalilerin Umurbey’de bulunan ve Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden birinin şubesindeki fiyat adeta vatandaşları şoke ediyor.
 
Tarlada 2 TL’ye zor alıcı bulan şeftali, market zincirinde tüysüz şeftali 17.9, tüylü şeftali ise 13.9 TL’den satılıyor. Yol masrafı bile olmamasına rağmen şeftalideki bu kadar fiyat farkı şaşırttı.
 
KASA ŞEFTALİDEN PAHALI
 
Beldede şeftalilerin konulduğu kasanın bile şeftaliden kat kat pahalı olduğu da belirtildi. Şeftalinin kilosu 2 TL’den satılırken, kasanın maliyeti 8 TL’yi buluyor.
 
Tuğba Kulasoy