AK Parti Grup Başkanvekili  ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan ve Belediye Başkanı  Eyüp Yılmaz Çınaraltı meydanında Cuma namazı sonrası vatandaşlara  aşure ikramın da bulunarak Muharrem ayını tebrik ettiler.
Hacı İsmail Efendi Camii İmamı Hafız Mustafa Sözen’in Muharrem Ayı duası yapmasıyla başlayan etkinliğe, Lapseki Kaymakamız Dr. Fatih Çelikkaya, AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan, Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, Ak Parti ilçe Başkanı Namık Ergin, Belediye Başkan Yardımcımız Necdet Çelik, İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer, Belediye Meclis Üyelerimiz, Ak Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı  Eyüp Yılmaz; ‘’ Muharrem ayı nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure dağıtımı gerçekleştirdik. 6000 kişilik olarak hazırladığımız aşurelerimizi ilçemizin tüm camilerinde, belediyemiz önünde ve çınaraltı meydanında vatandaşlarımıza ikram ettik. İnşallah aşurenin zenginliği, ülkemizin tadı ve bereketi olsun. Muharrem ayının ve aşure gününün ümmete birlik, beraberlik, huzur ve mutluluk getirmesini rabbimden diliyorum."dedi.
 
Ercan Özçetin