“Bizler, Çanakkale’ye hizmeti ayrı bir şeref olarak görüyoruz.” diyen Turan, “Evreşe hassaten verimli topraklarıyla, kadim tarihiyle, çalışkan belediyesiyle, kamu yatırımlarıyla öne geçen özel bir bölgemiz. Çanakkale’nin tüm ilçelerine doğal gaz gelmesi sürecini başlattık. Evreşe planlamamızda 2024’ün kışında doğal gazı yakacak. Fakat daha erken gelmesi için bir daha ısrarcı olduk, hep beraber takip edeceğiz dedik. Sonuç olarak bize firma söz verdi; 2024 yazılı olarak yapılması gereken tarih; ama zorluyoruz inşallah 2023’ün sonlarında Evreşe, ilk ateşi yakacak dedi. Peki, bugün Evreşe’de ne yapıyoruz? Evreşe’nin girişinde 15 metre yükseklikte, 17 metre genişlikte, ay yıldızlı bayrağımızın figürlerinin olduğu bir kapı, giriş yapıldı. Hemen ardından, sinema, tiyatro ve konferans salonuna geçtik, onun kurdelesini kestik. Gençlerimizin, Evreşe’de de bu imkanlara kavuşması kıymetli. 350 kişinin aynı anda sinema, tiyatro izleyeceği özel bir mekan. Futbol sahamızın eksikleri vardı, zemin düzeltildi, idari bina yapıldı, 500 kişilik tribün de yapılarak önemli bir maliyetle orası da Evreşe’mizin gençlerine kazandırıldı. Bisiklet yolumuz 5 km, sağına ve soluna 12 bin tane leylandi ağacı dikilerek 3-5 sene sonra harika bir görselin olacağı güzel bir yol haline geldi. Konukevimiz, biri süit oda olmak üzere, 6 odayla beraber Evreşe’nin misafirlerini ağırlayacak. Mezbahanemizin açılışını yaptık. Restoranımız hemen karşıda, Ev-Et (Evreşe Et) adıyla çok güzel bir marka değeriyle hayata geçiyor. Yapılan 7 tane yatırımı saydım, toplam maliyeti 35 milyon. Yaşanan sorunların farkındayız. Konjonktürel sorunlarımız var, dünyada savaşlar var, pandemi var, enerji krizi var, emtia fiyatlarında artış var. Maalesef, tüm dünyada olduğu gibi hepsinin de ülkemize yansıması var. Ama yatırımlarımız hız kesmeden, planlandığı gibi devam ediyor, çarklar dönüyor. Gururla söylüyorum, bugün Evreşe’mizde 35 milyonluk yatırım yapmak bunun en güzel cevabı. Gelibolu’da, Bayramiç’te, Ayvacık’taki açılışlarımız da bunun cevabı. Belediye Başkanımızı, ekibini ve emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.
 
İngiliz basınına konuşan Kılıçdaroğlu’nun S-400 açıklamalarına tepki gösteren Turan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin güçlü olduğunun altını bir daha çiziyorum. Bakınız, Türkiye güçlü olmasa, o duruşu göstermesi Azerbaycan’da, yaklaşık 30 yıldan beri işgal altında olan Karabağ özgür olur muydu? Türkiye güçlü olmasa, Kuzey Kıbrıs’ta yaklaşık 50 yıldan beri Kapalı Maraş dediğimiz yer bugün ‘açık’ Maraş olur muydu? Türkiye güçlü olmasa, Libya’da Suriye’de Mehmetçik’imiz bayrağımızla beraber durabilir miydi? Türkiye güçlü olmasa, bugün Ayasofya’nın minarelerinde Allah-u Ekber seslerini duyar mıydık? Türkiye güçlü bir ülke, büyümeye devam edecek. Bakmayın, biri çıkmış ‘S-400’leri niçin aldınız? Yunanistan’la mı savaşacaksınız?’ diye İngiliz basınına konuşmuş. Biz, her adımımızın büyükelçilere şikayet edilmesine alıştık, her adımımızın yurtdışındaki güçlere şikayet edilmesine alıştık; ama bugünkü kanıma dokundu. “S-400’leri Yunanistan için mi aldınız? Yanlış yaptınız” diyen bir anlayışın bu ülkeye faydası olmaz. Demokrasilerde en az iktidar kadar kıymetlidir muhalefetin varlığı; ancak devlet düşmanlığı, milli konularda bir araya gelememek, bu ülkenin temel politikalarında farklı düşünmek bambaşka sorunlardır. O partinin sözcüsü, “S-400’leri bizim Genel Başkanımız aldırdı” demişti. Aynı Genel Başkan ‘Niye bunları aldınız?’ diye İngiltere’ye şikayet etti. Bunun adı muhalefet değil. O yüzden Evreşe’den sesleniyorum. Farklı partiler, farklı mezhepler, farklı dinler, farklı görüşler hepsi baş göz üstüne; ama bu ülkenin beraberliği, kardeşliği, milli politikaları, dış politikası bambaşka olması lazım. Biz, her türlü oyuna rağmen güçlenmeye, yerelde ve genelde büyümeye devam edeceğiz. Ne demişler, ‘Rüzgar sert esiyorsa bırak söğüt düşünsün, çınara zaten bir şey olmaz.’ Bu çınara bir şey olmayacak inşallah.”
Programa Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Ercan Özçetin