Kimileri yalnız ölmeye mahkûm olurken kimileri de ikametlerinin dışında kimliksiz ölü bulunuyor. Zorla ölüm ya da cansız bedenlerin uzun süre bulunamaması, bedenleri tanınmaz hale getiriyor. 2005- 2014 yılları arasında Çanakkale’de bulunan 4 kişiye ait cansız bedenin kimliği tespit edilemedi.  Bunlardan 2006 ve 2014 yıllarında bulunan 2 erkeğe ait cansız beden Lâpseki’de bulundu. Kimsesiz ölüme, örnek bir olay da geçtiğimiz hafta  Lapseki’de yaşandı.  Zonguldak’tan gelerek Lâpseki’nin Cumhuriyet Mahallesine yerleşen ve yalnız yaşadığı öğrenilen Zeki Kılıç evinde ölü bulundu. Merhumun bulunuşundan en az 10 gün önce öldüğü düşünülürken, bu defa “kimliği var ama kimsesi yok” dedirtti.
Ülke genelinde bulunmuş ve kimliği tespit edilememiş cansız bedenlere ait bilgiler, vatandas.jandarma.gov.tr adlı siteden e- devlet şifresi ile kontrol edilebiliyor. Özellikle yakınlarından ve tanıdıklarından uzun süre haber alamayan vatandaşlar buradan bilgileri kontrol edebiliyor.
Adresi,  “vatandas.jandarma.gov.tr” olan siteden edinilen bilgiye göre, 2006- 2014 yılları arasında Çanakkale’de 4 kişiye ait cansız bedenin kimliği tespit edilemedi.  Bunlardan 2006 ve 2014 yıllarında bulunan 2 erkeğe ait cansız beden Lâpseki’de bulundu. Diğer 2 cansız beden ise 2005 yılında Bozcaada’da 2008 yılında Biga’da bulundu. Biga’da bulunan cansız bedenin cinsiyeti de tespit edilemedi.
Giderek bireyselleşen toplum, ekonomik nedenlerle başlayan iç göç, yasal olmayan yollardan yaşam sürdürme gibi nedenler yalnızlığı da beraberinde getirirken, hazin sonlara da neden olabiliyor.  Kimileri yalnız ölmeye mahkûm olurken kimileri de ikametlerinin dışında kimliksiz ölü bulunuyor. Zorla ölüm ya da cansız bedenlerin uzun süre bulunamaması bedenleri tanınmaz hale getiriyor.

KİMİNİN KİMLİĞİ VAR AMA KİMSESİ YOK!
Yalnız başına ölüme örnek olacak bir olay da Lapseki’de yaşandı. Zonguldak’tan gelerek Lâpseki’nin Cumhuriyet Mahallesine yerleşen ve yalnız yaşadığı öğrenilen Zeki Kılıç geçtiğimiz evinde ölü bulundu. Merhumun bulunuşundan en az 10 gün önce öldüğü düşünülürken, bu defa kimliği var ama kimsesi yok dedirtti.
Olay,  geçtiğimiz hafta Lâpseki’nin Cumhuriyet Mahallesinde yaşandı. Kendisinden bir süredir haber alınamayan ve yalnız yaşadığı öğrenilen Zeki Kılıç’ın evine giren yetkililer şahsın cansız bedeni ile karşılaştı.
Merhum Kılıç’ın Lâpseki’ye Zonguldak’tan gelerek yerleştiği öğrenildi.
Kesin ölüm nedeni otopsi raporundan sonra belli olacak merhumun yaklaşık 10 gün kadar önce hayatını kaybettiği düşünülüyor. Yaşanan olay adeta komşuluk da ölmüş dedirtti.

Ercan Özçetin