Duruma tepki gösteren köyüler konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne taşıyarak (CİMER) sorunun acil çözülmesini istedi. CİMER’e bahse konu bölgenin fotoğrafları gönderildi.  Önceden köy içinden döşenmiş kanalizasyon hattının patlak veren yerinden çıkan kirli su denize akıyor. Akan su, bir taraftan kötü koku yayarken diğer taraftan görüntü kirliliği oluşturuyor. Bazı vatandaşlar ise hiçbir uyarının bulunmadığı bölgeden denize girmeye devam ederek sağlıklarını ciddi derecede tehlikeye atıyor.
Lâpseki İlçesine bağlı Suluca köyünden geçip denize akan lağım vatandaşların tepkisine neden oldu. Önceden köy içinden döşenmiş kanalizasyon hattının patlak veren yerinden çıkan kirli su denize akıyor. Akan su, bir taraftan kötü koku yayarken diğer taraftan görüntü kirliliği oluşturuyor.

“GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ KÖYÜN LAĞIMI DENİZE AKIYOR”
Çevre sakinleri “Önceden köy içinden döşenmiş ve denize verilmiş kanalizasyonda patlak olabileceğini düşünüyoruz. Yaz başından beri doğru düzgün denize giremedik. Bazı günler pek koku ya da akıntı olmuyor. Ama sıcaklıkların artması ile birlikte lağım kokusu sahili sarmış durumda. Yaz başından beri özellikle kuzey esintisiyle denizimiz çok kirli. Ama bazıları buradan denize giriyor, herhangi bir uyarı tabelası da yok. Gördüğünüz gibi köyün lağımı denize akıyor. Hiç uyarı da verilmedi. Bu hem sağlık açısından çok tehlikeli hem de görüntü açısından çok çirkin. CİMER’e gerekli bilgilendirmeyi yaptık, muhtara da durumu ilettik. CİMER bizden bölgenin fotoğraflarını istedi. Gerekli çalışmayı yapıp dereyi temiz ve hijyen hale getirmesini istiyoruz' dedi.
Çevre sakinleri ve denize yüzmek için gelen vatandaşlar, kirliliğin giderilmesi için yetkililerin önlem almasını istedi.

Ercan Özçetin