Tarihin en kanlı savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın derinliklerine 107 yıl önce batan savaş gemileri, 1 yıl önce turizme açıldı.
Gelibolu Tarihi Sualtı  14 dalış noktası ve 150 kilometrelik geniş bir alandan oluşuyor.
'HMS Majestic', 'Ertuğrul Koyu Massena ve Saghalien gemi kalıntıları', 'Helles Barçları', 'Tekke Koyu (W Beach) batıkları', 'Arıburnu Barç', 'Küçükkemikli Barçları', 'Arıburnu Layter', 'Lundy', 'HMS Louıs', 'S.S. Milo', 'Tuzla', 'Denizaltı Mania Ağı', 'Bebek Kayalıkları' ve HMS Trıumph'tan oluşan Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı, dalış noktalarıyla birçok dalışseverin  ilgisini çekiyor.
İngiltere’den gelen 12 kişilik İngiliz dalgıç grubu, Çanakkale Savaşları sırasında batan Suvla Koyu açıklarında bulunan İngilizlere ait ‘HMT Lundy’ ve ‘HMS Louis’ batıklarına dalış gerçekleştirdi. Dalış ekibinden Mark William Milburn, Gelibolu'daki batıkları çok merak ettiklerini ancak dalışa yasak bölge olduğundan daha önce bunları göremediklerini ifade etti.Batıkların turizme açılmasından dolayı teşekkür eden Milburn, tekrar gelip dalış yapabileceğini de ifade etti.
 
Ercan Özçetin