Golf Aile Çay Bahçesi önünde başlayan saygı yürüyüşünde  'Ne mutlu Türk’üm diyene, Türkiye laiktir laik kalacak, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz' sloganları atıldı. İskele Meydanı'nda son bulan yürüyüşte,  saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
 Daha sonra bir konuşma yapan Atatürkçe Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Necmi Akyalçın, ''Ey büyük Atatürk, bedenen aramızdan ayrılışının 84. Yılında emperyalizme ilk defa diz çöktürdüğün topraklarda seni anmak için bir araya geldik. Yolun yolumuzdur sözü yetersiz kalıyor söz konusu sen olunca.Sen, yoktan var oluş, küllerinden yeniden doğuş, olanaksızlıklara  karşın mucize yaratmak demeksin.Öylesine inanmışlığın ve inadına Cumhuriyet demenin özüsün sen.İhanetlere, hainliklere, Cumhuriyet düşmanlıklarına  karşı inancımızın özüsün, uğruna baş koyduğumuz Kemalizmin ruhusun.Rahat uyu büyük Atam,  bir ölümlü ancak, senin kadar ölümsüz olabilir. Devrimlerinin bekçisi ve onları geleceğe taşıyan emanetçileriniz. Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' ifadelerini kullandı.
 
ÇOMÜ ADT Başkanı Deniz Kuvvetli ise, “ Ey Anafartalar Kahramanı Atatürk, ey Kocatepe’nin aslanı büyük Atatürk, ey cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk. Seni bedenen aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında, büyük bir saygıyla Çanakkale’de anıyoruz. Sonsuz kadar da anacağız. Biz yolundan giden gençler, Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Yani düşüncelerinin, ilkelerinin, devrimlerinin en kararlı savunucuları ve emanetçileriyiz. Bu Meydan’da haykırıyoruz; ‘Çağdaş Atatürk Cumhuriyeti sahipsiz değildir’” şeklinde konuştu.
Tuğba Kulasoy